Po lanskoletnem slavju slovenske nominiranke Urške Šefman Sojer v Zagrebu, regijsko srečanje najbolj cenjenih poslovnih žensk 29. novembra prihaja v Ljubljano. Veuve Clicquot Business Woman Award je mednarodni poslovni oskar, ki ga že od leta 1972 podeljujejo v čast izjemni Madame Clicquot. S tem mednarodnim priznanjem so dame nagrajene za svoj pogum, podjetniški duh in vodstvene dosežke. Tokrat se bodo za regijsko nagrado potegovale nominiranke iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Črne Gore. Nagrado bo zmagovalki podelil Thomas Bouleuc, mednarodni direktor Veuve Clicquot.

Slovenska nominiranka Irena Fonda

Podobno kot Veuve Clicquot dolguje svoj izjemni sloves za svoj čas neverjetno napredni ženski – Madame Clicquot, tako Irena Fonda s svojo vizijo, vodstvenimi sposobnostmi ter strokovnimi znanji razvija znamko Fonda. Fonda je danes mednarodno priznana znamka in hišno ime za piranskega brancina, ki je poznan vsem ljubiteljem morskih dobrot. Irena Fonda je po svoji naravi raziskovalka, kar ji omogoča ustvarjanje visoke dodane vrednosti na vseh področjih delovanja.

Hrvaška nominiranka Aleksandra Dojčinovič

V zgolj desetletju je znamka Lei Lou osvojila dame domala vseh starostnih skupin in postav ter postala ena izmed najbolj pronicljivih zgodb o poslovnem uspehu na Hrvaškem. To se odraža tudi na področjih prodaje, marketinga, nastopa na družbenih omrežjih in družbene odgovornosti. V središču mednarodne znamke je od vsega začetka izjemna modna oblikovalka in podjetnica Aleksandra Dojčinović, ki s svojo ženskostjo ter poslovno žilico Lei Lou ločuje od množice.

Srbski nominiranki Ana Petrović in Marija Ignjatović

Ana Petrović

Travel Boutique Ane Petrovič sodi med najuspešnejše poslovne zgodbe, Petrovićeva pa med najbolj prodorne poslovne ženske v Srbiji. V središču potovanj je izjemna empatija ter sposobnost prepoznave individualnih želja turistov, ki se za Travel Boutique odločajo v Srbiji, Črni Gori, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Hrvaški in drugi državah Evropske Unije. Travel Boutique pa se od konkurence ločuje tudi po tem, da zaposluje zgolj ženske in s tem poudarja rahločutnost ter posluh za najmanjše podrobnosti.

Marija Ignjatović

Marija Ignjatović je sodobna poslovna ženska in srce znamke Novitas Consult, ki je poslanstvo za poklicno rehabilitacijo in zaposlovanje invalidnih oseb pretvorila v zgodbo o uspehu. In več kot to, znamka svojo vizijo izpolnjuje tudi na področju spodbude socializacije invalidov, ki so prepogosto izključeni iz družbenega okolja. Marija Ignjatović vrednote močne, neodvisne ter odločne ženske izraža na vseh področjih delovanja podjetja in ponuja zgled vsem zaposlenim.

Črnogorska nominiranka Ana Nives Radović

Znanstvena raziskovalka, avtorica in predavateljica Ana Nives Radović je svoj pečat že v mladih letih vtisnila tako na domačem kot v mednarodnem okolju. Raovićeva je Adriatic regijo na svojo izjemnost opozorila s strokovnim delom in številnimi objavljenimi članki o globalnih financah ter ekonomskih izzivih, ki so ji skupaj s posluhom za potrebe družbe prinesli tudi medijsko pozornost. To je v duhu podjetništva znala unovčiti, saj že od leta 2004 preko lastne spletne platforme ananives.me trži svojo umetnost, dobiček od prodaje pa v celoti namenja v dobrodelne namene.

O nagradi Veuve Clicquot Business Woman Award

Veuve Clicquot (s francosko izgovorjavo [vôv klikó]), prestižna francoska znamka šampanjca s sedežem v Reimsu, od leta 1972 podeljuje posebno nagrado uspešnim poslovnim ženskam po svetu – Business Woman Award. Nagrada VCBWA je nastala v čast 200-letnici obstoja znamke Veuve Clicquot. Nagrade se od takrat podeljujejo ženskam, ki s svojim delom vidno zaznamujejo napredek v poslovnem okolju in nadaljujejo vizijo madame Clicquot, ki je postavila temelje nagradi. Madame Clicquot, znana tudi kot vdova Clicquot oziroma Veuve Clicquot, je bila francoska poslovna ženska, ki je pri 27 letih po smrti svojega moža prevzela posel pridelovanja in distribucije prestižnega šampanjca, ki še danes nosi njeno ime.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj