Leto se bliža koncu in medtem, ko je to mesec veselja, zabav in nasploh ‘veselega decembra’, se mnogi še bolj veselijo prihajajočega novega leta, pomladi in, jasno, spomladanskih oblačil in novih modnih trendov, ki jih bo prinesla nove sezona.

In res nam pomlad poleg daljših dni, sonca in boljšega razpoloženja prinaša tudi kar nekaj novih modnih trendov, medtem ko se jih je kar nekaj ohranilo oz. se jih ohranja že nekaj let. In kateri so tisti najbolj očitni in opazni?

Pomlad v nekaj besedah za prihajajoče leto 2018 se glasi: počutite se dobro, naj bosta veselje in ljubezen. In tako, kot vse kaže, tudi bo: zapeljive prosojne tkanine, ženstveni cvetlični potiski, resice, perje, zabavna plastila in seksi ozka krila. Manjkali pa ne bodo tudi klasični kosi, ki pa bodo posodobljeni do mere, da bodo komaj še spominjali na osnovni kos – dober primer so trenčkot in obleke kombineže.

Torbice za okoli pasu

Kar se tiče torbic bodo eden največjih trendov prihajajočega leta vsekakor torbice, ki se jih nosi okoli pasu. Pri tem nimamo v mislih le športnih torbic, kamor damo mobilca, pijačko in ključe, ko se povzpnemo na bližnji hrib, temveč tiste prave, večerne in celo dizajnerske. Seveda je ponovno zmagala Gucci torbica, ki jo seveda lahko vidimo na vsaki tudi modni blogerki.

Logotipi

Najsi gre za Lanvin, Gucci ali Louis Vuitton, trenutna obsesija z logotipi je neverjetna, tako v velikih in opaznih oblikah kot tudi bolj subtilnih – v vsakem primeru pa jih bomo v letu 2018 veliko videvali.

Prosojne tkanine

Prosojne tkanine so pravzaprav trend, ki ostaja, saj so postale modne že približno 3 leta nazaj. za zimo seveda zaradi mraza ne pridejo v poštev, jih bomo pa lahko dodobra izkoristile spomladi in poleti. Pazite le, da imate spodaj ustrezen kos, da ne boste nehote razkrile več, kot bi želele.

Od glave do pet v (temnem) džinsu

Ah, ta džins. Pravzaprav nikoli ne odide, le spreminja svoj vode. Enkrat temen in klasičen, primeren za v službo; drugič svetel, spran in natrgan v obliki skinny kavbojk, kakršne lahko oblečemo le za prosti čas. Tokrat prihaja v prvi verziji, torej klasičen in temen kot se le da; hkrati pa ostajajo modne sprane in natrgane skinny kavbojke in mamast džins v videzu osemdesetih. V nobenem primeru z džinsom ne boste zgrešile, pa tudi izbire je na voljo neomejeno.

Nežni pasteli

Vsekakor eden največjih trendov prihajajočega leta. Pasteli nas sicer spremljajo že nekaj let, razlika je le v tem, da so letošnji še bolj nežni in svetli. Torej če so vaši najljubši pastelni kosi preteklih let že malce sprani, boste letos še posebej ‘in’. Nežna in umazano roza, ki kar ne odide že od leta 2015, ko so jo pri Pantone razglasili za barvo leta; svetlo lila in vijolična z le pridihom viola barve; nežna rumena in mint – vse so bile videne na modnih pistah za pomlad in poletje 2018.

Rese in resice

Na oblekah, bluzah, torbicah, čevljih in celo suknjičih – v prihodnjem letu bodo resice povsod, zato če so vam všeč, si le omislite kak kos.

Navpične črte

Navpične črte bomo spomladi in poleti 2018 nosile povsod: bluze, obleke, kostimi, suknjiči in pajaci. Nezgrešljiv trend, ki bo še najbolj opazen v kombinaciji pastelnih, sploh roza, črt na bluzah in oblekah.

Kratke hlače (sploh v kombinaciji s suknjičem)

Kombinacijo suknjiča in kratkih hlač lahko videvamo čedalje pogosteje in vse kaže, da bo to eden opaznejših modnih trendov prihodnje sezone. Zelo simpatičen trend, ki pa seveda pride v poštev le ob lepih, dolgih in fit nogah – ostale bomo pač ostale pri hlačah in krilih do kolen.

Trenčkot … malo drugače

Klasičen kos, ki bi moral biti v garderobi vsake ženske, je vsekakor trenčkot. A da ne bomo preveč dolgočasne in vsakdanje, ga nadgradimo, kot so to naredili kreatorji in nam podali kar nekaj nadvse izvirnih idej za pomlad in poletje 2018. Klasični trenčkot je tako zvezda prihajajoče sezone, a precej neklasičen: pri Alexander McQueen so ga nadgradili s kovinsko-rožnatimi potiski in grobimi zaključki robov; povsem dekonstruiran kos je predstavil Margiela; Céline pa je predstavila dvojni model, kjer je spodnji plašč pritrjen na zgornjega in je pravzaprav dvoplastni.

Živahne barve

V protiutež pastelom pa nas bodo spremljale tudi živahne barve, tako, da bodo tudi ljubiteljice pisanega in živahnega prišle na svoj račun. Prevladovale bodo rdeča (tudi od glave do pete), živo roza, rumena in pariško modra.

Plastično

Trend, za katerega napovedujemo, da bo tako hitro, kot je prišel, tudi odšel, pa je plastika. Plastični plašči, trenčkoti, celo hlače in obleke in .. pelerine. No, vsaj ena prednost – končno v deževnem aprilu ne bomo vse premočene ali pa videti trapasto v pelerini. Trend, ki je bil verjetno bolj prisoten na modnih pistah kot bo v resničnem življenju.

Ozka oprijeta krila

Klasični kos, ki se je ohranil iz petdesetih in ki bi moral kraljevati v osnovni garderobi vsake ženske, je letos tudi modni trend – a v malce spremenjeni obliki. Popolnoma klasično ‘pencil’ krilo sega do pod kolen, tokratne verzije pa so tudi daljše, do sredine meč; nekatere z več razporki, ne le zadaj ali z razporki ob strani ali spredaj; z dodanim peplumom okoli pasu ali na spodnjem robu; z našitki, bleščicami, v najrazličnejših barvnih odtenkih in vzorcih.

Obleke – kombineže

Obleke, ki spominjajo na kombineže ali zapeljive spalne srajce, še kar ostajajo, sodeč po modnih pistah za prihajajočo pomlad in poletje. So pa tokrat precej manj ‘spalne’, saj imajo dodane detajle, ki jasno kažejo, da jih ne moremo zamenjati s spalno kombinežo. Christopher Kane jih je okrasil s kristali, Pri Preen so si omislili našite bleščice, Tory Burch je dodala našitke, nekateri so jih v celoti odeli v bleščice, da spominjajo na oprave za v disco klube iz osemdesetih.

PREBERITE TUDI: 16 kosov, ki bi jih vsaka ženska morala imeti v svoji omari

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj