Kar je trenutno moderno, je bilo namreč pred 30 in 40 leti in nosile so nekdanje supermanekenke. Med njimi tudi Cindy Crawford.

Outfiti supermodela, ki je bila ena izmed največjih zvezdnic osemdesetih in devetdesetih, jasno kažejo, da ja aktualna moda praktično identična modi osemdesetih in devetdesetih. ‘Mamasti’ modeli kavbojk; prevelike (oversized) bluze in srajce; obleke s cvetličnimi potiski; dolga krila ipd.

Cindy Crawford, ki je še bolj zaslovela s slavno reklamo za Pepsi, je na vrhuncu svoje slabe nosila tako šik in ikonske outfite, da je v njih videti kot bi jo posneli dandanes. Svetlo modre kavbojke v mamastem modelu, kakršni so moderni danes; črn puli in usnjena jakna; dolgo potiskano krilo; minimalistična maksi obleka; preprosta črna majica in bež mini krilo so vse kosi, ki jih v trgovinah z oblačili najdemo tudi danes.

Zatorej če bi mladenke rade bile se posebej šik, lahko pokukate v kako staro omaro svoje mame za neprecenljive in kakovostne vintage kose.

Dokaz, da so dandanes modni enaki kosi pa je tudi hči Cindy Crawford, 18-letna Kaia Gerber, ki jo lahko videvamo v praktično enakih kosih. Kavbojke ravnega kroja z visokim pasom; usnjena jakna v blazer modelu; mini krilo in majica ipd.
Oglejmo si, kakšne outfite je Cindy Crawford nosila v devetdesetih in videli boste, da se je moda povsem vrnila.

PREBERITE TUDI: Kaj so ‘vintage’ oblačila?

Mini krilo krem barve + črna majica

Če to ni popoln prikaz nonšalantnega šik, potem pa res ne vemo, kaj bi lahko bilo. Tako preprost outfit, pa tako izjemen videz. Izvrsten dokaz, da ne minimalizem dobrodošel povsod in da velja načelo ‘manj je več’ tudi v modi, če želimo izgledati šik.

Svetle kavbojke z visokim pasom + usnjen suknjič

Če že po fotografiji ne bi bilo razvidno, da je stara, bi Cindy skoraj lahko zamenjali z njeno hčerko, Kaio Gerber. Svetlo modre kavbojke ravnega kroja z visokim pasom, črn puli in usnjen suknjič klasičnega kroja sta bila nezgrešljiva izbira tako supermanekenke kot tudi njene hčerke.

Maksi krilo s cvetličnim potiskom + pulover

Oufit, kakšnega mnoge ženske nosijo zadnja leta, odkar so postale modne maksi obleke in maksi krila. Idealen outfit za vikende in sproščene dni – udoben in preprost, a ženstven. Nekaj povsem drugačnega kot je razvlečena trenirka, a prav tako udoben.

Minimalistična maksi obleka

Kot že napisano – minimalizem ustvarja eleganco, kar dokazuje tudi Cindy Crawford v tej prelepi dolgi obleki minimalističnega kroja.

Nasvet: najlepše bo videti na vitkih in fit postavah.

Kavbojke + svilena bluza

Satenaste bluze so zadnja leta zelo modne – prav tako džins ravnega, ‘mamastega’ kroja z visokim paswom. Z tovrstnimi outfiti je preplavljen cel Pinterest, kar dokazuje, kako zelo moden je tudi v 2020.

PREBERITE TUDI: Nostalgična supermanekenka objavila staro fotografijo v bikiniju

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj