Ustvari si akcijski plan, zdaj takoj. Kaj boš naredil, da boš dvignil svojo partnersko zvezo na višji nivo. Kaj LAHKO narediš in kaj BOŠ naredil? In zapiši dve ali tri stvari, za katere si se odločil, da jih boš naredil, kaj boš postal ali kaj spremenil absolutno DANES. Ne jutri, ne pojutrišnjem, ne drug teden ali prihodnje leto, ampak DANES.


Zelo močno orodje je, da nekomu pogledaš v oči in ne umakneš pogleda. Boš partnerja poslušal resnično iz srca, gledal direktno v oči ves čas, ko partner govori. Občutil, kaj hoče povedati. Postavil se boš v njegov položaj. Mogoče je to tvoj akcijski plan. Ali boš pa napisal ljubezensko kartico brez kakršnega koli razloga in mu jo poslal ali pa kam nastavil. Boš partnerja poslušal 10 minut, ne da bi ga prekinil. Boš poklical partnerja in mu povedal, da imaš samo 10 sekund časa, a si poklical, da mu poveš, da ga imaš rad.


Želim, da si ustvariš ogromen akcijski plan. Cel zemljevid. Čim hitreje. Da zapišeš stvari, s katerimi boš izboljšal svojo partnersko zvezo. Če pa se resnično ne ujemata v naravi, vrednotah, prepričanjih in ciljih, potem moraš biti resnično jasen v tem in se usesti s partnerjem ter sprejeti nekaj odločitev. Ne gre za to, da kot posameznik nisi dovolj dober, ampak za dejstvo, da imata drugačno naravo, vrednote in prepričanja. Ljudje ponavadi začnejo s podobnimi vrednotami, cilji in naravo. A čas teče, ljudje gredo skozi različne faze v življenju. Doživijo določene pomembne čustvene dogodke. Prioritete se jim radikalno spremenijo. Zbolijo, se postarajo itd. In tako v različnih fazah življenja gledamo resnično drugače na življenje. In čez čas lahko spoznajo, da imajo popolnoma drugačen pogled. Namesto da na to gledaš kot neuspeh, bodi odkrit in pošten in se odloči, kaj boš naredil. In kako lahko to narediš odgovorno, ljubeče in tako mogoče partnersko zvezo celo preobraziš v prijateljstvo. In če pogledaš drugače, vsaka zveza ima namen. Vsakega čaka neka učna izkušnja.


Če si pa samska oseba in nisi v partnerski zvezi, moraš tudi ti ustvariti akcijski plan. »Kako bom pritegnil to osebo v svoje življenje?« Torej potrebuješ marketinški plan. Ne moreš kar sedeti doma in upati, da se ta oseba kar od nekje pojavi. A misliš, da če ne boš spoznaval ljudi, hodil na zmenke, da ti bo to pomagalo hitreje najdi TISTO TA PRAVO? Moraš iti v okolje, kjer je večja verjetnost, da boš srečal tako osebo, kot si jo želiš. Ki živi podobno kot ti, ki ima podobne cilje, vrednote.


Človekove narave ne moreš spremeniti. Taki pač so, ni tvoje delo, da nekoga spreminjaš. Če hočeš spreminjati človeka, se ne spuščaj v zvezo. Če boš sodil prehitro, boš pa zamudil sorodno dušo. Včasih dobiš več, kot si napisal, prosil. Včasih je življenje velikodušno. Zato daj zvezi čas, da se razvije. Čas s svojim sanjskim partnerjem je res neprecenljiv. Ultimativna ljubezen je ljubezen ena na ena. In zaslužiš si jo imeti, ustvariti in popeljati na višji nivo.


Torej, najpomembnejši principi v marketinškem planu so:


1. SEZNAM. Kakšen zemljevid imaš? Živeti moraš po tem seznamu. Biti moraš oseba, ki si jo opisal, da pritegneš želeno osebo v svoje življenje.


2. LJUBITI se moraš, veselje v sebi, da tako ustvariš te pozitivne občutke, da potem lahko pritegneš svojo sanjsko osebo v svoje življenje.


3. BLIŽINA je moč. To pomeni, da če se postaviš v pravo okolje, tvoje možnosti da se povežeš s svojo želeno osebo dramatično narastejo. S kom se boš pogovarjal? Išči ljudi, ki poznajo druge ljudi, take ki se družijo z ljudmi, kot si ti želiš spoznati, imeti za družbo. Ljudje pravijo: »Vedno privlačim napačne ljudi!« Ja, kje jih pa spoznavaš, v gostilni. Kje je to okolje, kje je večja verjetnost, da najdem osebo s katero želim preživeti svoje življenje v predanosti? In stalno se postavi tja. Je to gledališče, koncerti, cerkev, delovno okolje, razstave… Če pogledamo Elizabeth Taylor, eden od moških s katerim se je poročila, je bil tudi voznik tovornjaka. Kje sta se spoznala? Na rehabilitaciji zaradi odvisnosti.


Če želiš biti resnično dolgoročno povezan s svoji partnerjem, naredi še tole, ko pišeš akcijski plan: ustvari, napiši seznam magičnih trenutkov. Kaj so največje stvari, ki sem jih delil z osebo, ki jo ljubim? Malenkosti. Ko sta se prvič srečala, prvi nasmeh, prejšnji teden, ko se je to in to zgodilo, ko si sanjal o prvem poljubu, stvari z otroci itd. Ko sestaviš ta seznam, boš ugotovil da se bo zgodilo nekaj magičnega. Ko tako stalno iščeš trenutke, majhne in velike, boš zasidral te čudovite pozitivne občutke. Življenje so malenkosti. Ko boš ležal na smrtni postelji, se ne boš spomnil celega svojega življenja, ampak samo teh malenkosti, teh določenih magičnih trenutkov.


Kvalitetno se sprašuj DNEVNO:


Kaj je magičnega na mojem partnerju?
Kaj je enkratnega, unikatnega na njem?
Kaj ljubim na njem?
Kaj si partner želi, zasluži?
Kaj potrebuje, kakšne potrebe ima?
Kaj lahko narediš danes?
Kaj lahko on naredi za tebe?


Najprej daj, potem boš tudi prejemal.


Oba naredita isto. Če to počneš DNEVNO, bo tvoja zveza RASTLA. In še eno pravilo, da zveza postane izjemna: vsaj vsakih 10 dni naredita nekaj samo vidva skupaj, sama (večerja, potovanje …). Nekaj, karkoli. In vsakih 3-6 mesecev pojdita nekam za več dni. Ven iz okolja. To te poveže za celo življenje, ker ni nadomestila za čas. To lahko počneš tudi s prijatelji. Če ne čutiš globoke intimne povezave z nekom, je vse kar imaš zastonj. Slovar ni produkt eksplozije v tiskarni. Izberi kaj si želiš v zvezi. Ne reagiraj na okolje. IZBERI si sam. Akcija. Zaslužiš si srečo in izpolnitev. 


Tako, kar nekaj dela te čaka. Žogica je v tvojem polju. Zdaj pa pojdi ven in me naredi ponosnega.

3 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj