Na 61. najprestižnejšem svetovnem lepotnem tekmovanju Miss World 2011 je prva spremljevalka postala Miss Filipinov, Gwendoline Ruais, druga spremljevalka pa Miss Portorika, Amanda Perez.

miss_sveta_2011_ivian_lunasol_sarcos_colmenares2

Miss sveta 2011 je postala Miss Venezuele Ivian Lunasol Sarcos Colmenares

113 lepotic je težko dočakalo gala dogodek, na katerega so se pripravljale tri tedne. V prvem izhodu so se dekleta predstavila v večernih oblekah. Miss Slovenije Lana Mahnič Jekoš je nosila belo kreacijo oblikovalke Maje Ferme, predstavila pa se je v predzadnji skupini. Voditelja prireditve sta bila James Cook, igralec Days of our Lives, in Angela Chow, voditeljica Good Morning China. Za zabavo na odru so poskrbeli tudi ‘britanski talenti’ plesna skupina Diversity in glasbena skupina Blue s skladbo Sorry Seems To Be The Hardest Word.

Žirijo so sestavljali: Denise Perrier (Miss sveta leta 1953), Antigone Costanda (leta 1954), Ann Sidney (leta 1966), Cindy Breakspeare (leta 1976), Linda Petursdottir (1988), Agbani Darego (leta 2001), Zhang Zi Lin (leta 2007), Ksenia Suhinova (leta 2008), Kaiane Aldorino (leta 2009) ter še lastnica licence za Miss sveta Julia Morley in njena ekipa.

V polfinale se je uvrstilo 15 deklet: missice Filipinov, Anglije, Indonezije, Italije, Kazahstana, Koreje, Portorika, Škotske, Južne Afrike, Španije, Ukrajine, Deviških otokov, Venezuele, Zimbabveja in Švedske. V finalni izbor pa le top sedem: iz Koreje, Venezuele, Anglije, Filipinov, Portorika, Južne Afrike in Škotske.

miss_sveta_2011_finalistke

Sedem finalistk na izboru Miss sveta 2011

Poleg lepotnih lent najlepšim trem, so podelili še lento Miss Beach Beauty, ki je osvojila Miss Anglije, lento Miss Top model je prejela Miss Kazahstana, Miss talenta pa je postala Miss Čila. Posebne tri lente Miss Beauty with a Purpose so osvojile najbolj dobrodelne lepotice: Miss Gane, Miss Indonezije in Miss Zimbabveja.

Naslednje leto se selimo v Mongolijo, kjer bo potekal svetovni izbor Miss World 2012 že julija.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj