Meryl Streep in njen mož Don Gummer sta se po 45 letih zakona razšla. Razvedelo se je, da sta 74-letna trikratna dobitnica oskarja in 76-letni Gummer že pred šestimi leti tiho prekinila svoje razmerje.

“Don Gummer in Meryl Streep živita ločeno že več kot šest let in čeprav jima bo vedno mar enemu za drugega, sta si izbrala ločeno življenje,” je v izjavi povedal predstavnik Meryl Streep.

Čeprav para od podelitve oskarjev leta 2018 v javnosti niso videli skupaj, so igralko videli nositi poročni prstan še v petek, na podelitvi nagrad Princesa de Asturias 2023 v Španiji.

Gummerja, kiparja iz Louisvilla v Kentuckyju, je Meryl Streep spoznala leta 1978 prek svojega brata. Takrat je žalovala za svojim fantom, igralskim kolegom Johnom Cazaleom, ki je umrl za pljučnim rakom. Ko je spoznala Gummerja, sta se takoj povezalain se poročila le šest mesecev pozneje na domu njenih staršev.

V vseh teh letih Streep in Gummer nista veliko govorila o svojem ljubezenskem življenju, vendar sta bila občasno fotografirana skupaj. Medtem, ko je Meryl Streep zaslovela na velikem platnu, je Gummer uspeh dosegel v svetu umetnosti.

Kot študent School of the Museum of Fine Arts v Bostonu je pozneje magistriral na univerzi Yale, njegova dela pa so bila od začetka sedemdesetih let prejšnjega stoletja predstavljena na razstavah po vsem svetu.

V intervjuju za Vogue leta 2002 je Streep dala redek vpogled v svoje razmerje z Gummerjem. Po besedah zvezdnice filma Hudič nosi Prado je bila skrivnost njune dolgoživosti v “dobri volji in pripravljenosti, da se upogneš – in da občasno tudi utihneš”.

“Ni načrta, kako vzgajati družino: vedno gre za ogromna pogajanja,” je nadaljevala. “Vendar imam celostno potrebo po delu in velikih ljubezenskih vezeh v svojem življenju. Ne morem si predstavljati, da bi se enemu odrekala zaradi drugega.”

Streep in Gummer imata štiri otroke: sina Henryja ter hčerke Mamie, Grace in Louiso.

Leta 1998 je Streep za časnik The Washington Post povedala, da je materinska vloga zanjo največji izziv.

“Materinstvo. Vsekakor. Igranje – to je pohvala, denar, izpolnitev. Materinstvo – niti ne rečejo ‘hvala’. Niti mize ne pospravijo, če ne rečeš: ‘Oprostite?’. Resničnega življenja ni mogoče primerjati z igralstvom. Igranju ne morem reči delo, saj je na skrivaj tako zabavno. Tudi težke stvari; zadovoljstvo je, če težke stvari narediš dobro.”

Dodala je: “Igranje ni podobno resničnemu življenju. V življenju nisi prepričan: ali je to prava šola za tega otroka? Vse te negotovosti.”

Čeprav se Streep zasebno življenje redko odvija pred kamerami, je bil Gummer prvi, ki se mu je zahvalila, ko je leta 2012 prejela oskarja za najboljšo igralko za vlogo v filmu Železna lady. “Najprej se bom zahvalila Donu, ker ko se na koncu govora zahvališ svojemu možu, ga predvajajo z glasbo, in želim, da ve, da mi je dal vse, kar v najinem življenju najbolj cenim,” je dejala.

PREBERITE TUDI: Meryl Streep: “Za nekatere stvari nimam več potrpljenja”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj