Zanimivo je dejstvo, da so v letu 2019 vsi retrogradni Merkurji v vodnih znamenjih. Merkur v retrogradno gibanje preide v zanimivem času – le dan po tem, ko je mlaj v ribah in ko je Uran v biku, kar prinese veliko težke energije, zaradi katere se lahko počutimo razdvojene in negotove. Morali se bomo zgledovati po Merkurju in se upočasniti, premisli za nazaj in si vzeti čas, preden drvimo naprej.

PREBERITE TUDI: Majevski horoskop: Kateri znak zodiaka ste?


Merkur je planet komunikacije, vodna znamenja pa imajo čutne, intuitivne in ustvarjalne načine izražanja. Kombinacija Merkurja v retrogradnem gibanju in značilnosti vodnih znamenj, v tem primeru rib, nas bo torej spodbujala, da odpremo tretje oko, okrepimo jasnovidne darove in stopimo v stik z drugimi čuti.

Intuicija je ključna

Naša čustva, naše sanje, naša težnja po ustvarjalnosti, in naši občutki bodo prešli na višjo raven, če bomo izkoristili to energijo v naš prid in začeli krepiti naše ‘intuitivne mišice’. Bolj kot uporabljamo intuicijo, bolj kot ji zaupamo, močnejša in zanesljivejša postane – prav tako kot mišice v našem telesu. Sprva se naša intuicija sliši kot tih šepet, nežen glas, ki ga težko spoznamo. Ampak bolj ko bomo pozorni, glasnejši in jasnejši bo ta glas postal. Vsi imamo intuicijo, ki jo moramo negovati in krepiti, še posebno med retrogradnim gibanjem Merkurja.

Merkur se pomika po globljih, temačnejših poteh naše duše in naše podzavesti, z namenom, da bi dosegel nove uvide. Zaupati moramo svoji intuiciji in se zanesti na svoje občutke. Poslušajmo Vesolje, kaj nam ima za povedati.

V času retrogradnega Merkurja ni priporočljivo sklepati novih pogodb, začenjati novih projektov. Izogibajte se nenadnim odločitvam. Ko se Merkur obrne nazaj v direktno gibanje (28. 3. 2019), se boste počutili veliko bolj samozavestnejši in odločnejši. Čas retrogradnega Merkurje izkoristite za izražanje svoje ustvarjalnosti.

PREBERITE TUDI: Kakšna je vaša skrivna ženska moč na podlagi horoskopa?

[socialpoll id=”2540986″]

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj