MBFWLJ prihaja od 5. do 7. oktobra ~ Prijave za nagradni natečaj Mercedes-Benz Fashion Award odprte

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana bo oktobra svoj drugi rojstni dan obeležil z veličastnim povratkom v osrednjo slovensko kulturno ustanovo ter razvejanim spremljevalnim programom. V Cankarjevem domu bodo od 8. do 10. oktobra na mednarodnem premium tednu mode gostovali najbolj vplivni modni oblikovalci iz celotne regije. Ustvarjalna ekipa #MBFWLJ ob tem napoveduje nagradni natečaj Mercedes-Benz Fashion Award, ki bo zmagovalcu poleg priložnosti za predstavitev avtorskega dela v obliki samostojne modne revije, instalacije ali razstave, strokovnega priznanja in denarne nagrade prinesla tudi priložnost za sodelovanje z mednarodno blagovno znamko Lee Cooper in blagovnico Maxi. Spremljajte #MBFWLJ na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter. 
 
Ustvarjalna ekipa #MBFWLJ ob napovedi oktobrske edicije prestavlja tudi novo grafično podobo mednarodnega tedna mode, ki je nastala v sodelovanju z mlado modno oblikovalko Izadoro Verlič. Ta se bo na prihajajoči ediciji predstavila s samostojno kolekcijo.
 
Nova celostna podoba oktobrske edicije sledi aprilskemu zgledu, kjer je osrednje mesto zasedla kreacija večkratno mednarodno nagrajenega oblikovalca Petra Movrina. 
 

NEO-CLASSICS // Kreativna podstat za Mercedes-Benz Fashion Award 2017 

V aktualni modi se danes prepletajo ulična moda, šport in visoka moda. Ročne tehnike sodelujejo z novimi tehnologijami. V oblačilih pa nehote še vedno iščemo asociacije na klasične, znane kose in izraze, kot so srajca, top, t-shirt, hlače, krilo …
 
Tema natečaja nagovarja redefinicijo klasičnih osnovnih oblačilnih kosov. Kaj je vaša (p)osebna zgodba kolekcije? Kaj oziroma kakšna je lahko nova srajca? Kaj je t-shirt za današnji čas? Ali se želimo ozirati bolj proti preteklosti, ali prihodnosti? Ali upoštevamo dodano vrednost lokalnega? Ali upoštevamo specifike majhnosti in to uporabimo kot prednost? Kaj je majhna spremeba, ki pomeni veliko razliko?
 
Avtorje vabimo, da razmišljajo o smernicah in aktualnih temah v sodobni modi. Skozi avtorske kolekcije oblačil želimo začutiti duha časa, pogumne in drzne, kreativne in kritične oblikovalske rešitve, ki nagovarjajo aktualno realnost s pogledom v prihodnost. Predstavljeni kosi oziroma vsaj nekateri kosi v kolekciji naj ustrezajo možnosti adaptacije za industrijsko proizvodnjo, saj kot letošnjo novost prihaja možnost sodelovanja z uveljavljeno blagovno znamko in prodajo oblačil. 
 
Več informacij o nagradnem natečaju in prijavah na www.mbfashionweeklj.si. Prijave sprejemajo do 25. septembra 2017.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj