… svoje izjemne posebnosti, kožne bolezni vitiligo. Medtem, ko so nekateri nad tovrstnimi modeli z 'napakami' zgražajo, pa so drugi navdušeni, saj naj bi se s tem rušilo tabuje. Manekenka Winnie Harlow je tako pred kratkim na svojem Instagram profilu objavila fotografijo, ki je vsem, ki se borijo s kakimi negotovostmi, povezanimi s (samo)podobo, v navdih.
 

Winnie Harlow Instagram
 
Bolezen vitiligo je kožna bolezen, pri kateri kožne celice, ki proizvajajo pigment, prenehajo delovati in koža začne postopoma v lisah izgubljati pigment. Zanimivo je, da so te lise skorajda praviloma simetrične. Bolniki imajo tako po obrazu in telesu lise brez pigmenta. Manekenko Winnie so zato kruti in nevzgojeni otroci klicali krava in tudi oponašali mukanje.
 
A Winnie je travme premagala in danes je ravno njen odnos do svojega telesa bolj občudovanja vreden kot njena zavidanja vredna manekenska postava. Winnie tako danes brez najmanjšega sramu objavlja svoje fotografije in tako pomaga tudi vsem drugim, ki se borijo s to ali kako drugo boleznijo ali težavo, da se sprejmejo.
 
Prejšnji teden je tako na svojem Instagram profilu objavila skoraj golo fotografijo, na kateri ima samo tangice, poleg pa je pripisala: "Dejanska razlika ni v moji koži. Je v dejstvu, da svoje lepšote ne iščem v mnenjih drugih ljudi. Lepa sem, ker to sama vem. Slavite svojo unikatno lepoto danes (in vsak dan)!"
 

Bravo za pogum in samozavest, Winnie! In pa. Bodimo srečni, da smo zdravi, tukaj pa si lahko ogledate njen Instagram profil.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj