Vsaka ženska naj bi v svoji omari imela malo črno oblekico. Ker pa za vroče poletne dni potrebujemo kaj lažjega in bolj ‘osvežilnega’, je v omari potrebno narediti prostor še za malo belo oblekico. Lahka, sveža, bleščeča, dih jemajoča je kot nalašč za preživljanje poletnih dni in noči.

Mali beli oblekici bi pravzaprav lahko rekli tudi mlajša sestra male črne oblekice, saj je njun namen bolj ali manj enak. Obe predstavljata klasičen kos ženske garderobe in rešujeta stilske zagate, kadar je potreben brezhiben izgled, časa za kupovanje nov­e garderobe pa ni na voljo.

Smisel male bele obleke je v njeni izjemno široki uporabi, saj jo lahko oblečemo praktično za vsako priložnost. Dolžina je običajno do polovice stegen ali sega do kolen, krajši ali pretirano daljši modeli načeloma ne sodijo več v kategorijo \’male\’ oblekice. Kroji, v katerih se pojavlja, so tako različni kot namen uporabe, kar je pri nakupu potrebno tudi upoštevati. Nekatere klasične modele je s primernimi modnimi dodatki mogoče nositi ob vseh priložnostih, vendar je za večerne izhode običajno potrebno kupiti obleko primernega kroja in v elegantnejšem materialu kot za vsakodnevno uporabo.

­Mala Mala Mala
Rick Owens Pepe Jeans Christian Siriano

 

Ne glede na priložnost je najbolj pomembno, da izberete obleko, ki vam pristaja ter se v njej dobro počutite. Glede na vsakodnevne aktivnosti ali priložnost, za katero se oblačite, izberite material in kroj, ki je za vas najbolj primeren. Za sestanek v službi najbrž ne boste oblekle enostavne obleke iz jerseya, prav tako pa se na kavico in klepet s prijateljicami ne boste odpravile v svileni obleki. Za vsakodnevno uporabo bodo – še posebej v izjemno vročih dneh – krasna izbira obleke iz lanu, bombažnega platna, tankega bombaža ali viskoze. Za večerne priložnosti prav tako prideta v poštev lan in bombažno platno ter seveda dražji materiali, kot sta saten in svila.

Mala Mala Mala­
Vanessa Bruno Nicole Farhi Azzaro

 

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj