Pevka se sooča s številnimi tožbami – med drugim so jo tožili zaradi zamud pri koncertih med turnejo Celebration Tour, pa tudi da je svoje obiskovalce brez vnaprejšnjega opozorila in njihovega soglasja izpostavljala pornografiji (ob tem so imeli v mislih Madonnina vulgarna oblačila in prostaško vedenje na odru).

Obiskovalca koncerta Michael Fellows in Jonathan Hadden sta 65-letno pevko tožila v začetku tega leta, ker se je njen koncert, ki je bil del turneje Celebration Tour, začel več kot dve uri po predvidenem začetku ob 20.30.

V tožbi, ki sta jo vložila tudi proti Barclays Centru in Live Nation za koncert 13. decembra v New Yorku, sta pevko obtožila “lažnega oglaševanja, zavajanja iz malomarnosti ter nepoštenih in zavajajočih poslovnih praks”.

Trdita tudi, da so oboževalci zaradi poznega začetka imeli težave z “zgodnjim vstajanjem in odhodom v službo” naslednji dan. Iz istih razlogov sta bili proti Madonni naknadno vloženi še dve tožbi, in sicer s strani obiskovalca koncerta v Washingtonu in s strani obiskovalca koncerta v Los Angelesu.

Madonna je sredi vsega dogajanja o zadevah molčala (verjetno iz pravnih razlogov), vendar se je v ponedeljek po zadnjih posodobitvah vrnila na družbena omrežja s številnimi novimi fotografijami.

V začetku meseca je TMZ poročal, da se je Madonna na skupinsko tožbo odzvala tako, da je prek svojih odvetnikov sporočila, da pravi oboževalci vedo, da se njeni koncerti pogosto začnejo pozneje, kot je objavljeno.

V pravnih dokumentih, ki jih je pridobila publikacija, je zapisano: “Če je oboževalec dovolj seznanjen z Madonnino koncertno zgodovino, da ve, da njeni nastopi trajajo dve uri in petnajst minut, bi zagotovo vedel, da Madonna običajno stopi na oder precej po času dogodka, ki je naveden na vstopnici (po otvoritvenem nastopu, prehodu med nastopi itd.), in igra pozno v noč.”

Pevkina pravna ekipa je z odgovorom predlagala zavrnitev tožbe. Kasneje ta mesec so nato tožniki v zadevi sodniku sporočili, da je bila med vpletenimi strankami dosežena poravnava. Kmalu zatem pa so njeni odvetniki vložili zahtevek za črtanje pojma poravnave iz zapisa, kot navaja TMZ, in trdili, da čeprav pogovori o poravnavi potekajo, ta med pevko in Live Nation še ni bila dokončno dosežena.

Madonnina ekipa je vložila “lažno obvestilo o poravnavi”, na zaslišanju v začetku tega tedna pa se je sodnik postavil na stran njene pravne ekipe in se strinjal, da jasna poravnava ni bila dosežena, kar je pripisal napačni komunikaciji.

PREBERITE TUDI: Madonna na grammyjih neprepoznavna; pravi, da je “svet ogrožen zaradi njene moči”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj