… (pre)številnih kolekcij temveč zaradi neprimernih imen, ki so jih izbrali za svoje izdelke. V sodelovanju z modno hišo Rodarte so namreč pripravili omejeno izdajo ličil, ki je dobila navdih po mestu Juarez v Mehiki, ki slovi po svoji revščini, predvsem pa po visoki stopnji posilstev in umorov žensk. Me drugimi nosijo izdelki imena kot so Ghost Town in Factory.

mac_rodarte

M.A.C. Rodarte kolekcija

Tako oblikovalki pri Rodarte kot tudi seveda M.A.C. so se seveda že skesali in pripravili izjave za javnost, v katerih se opravičujejo za neprimerno izbiro imen – Rodarte oblikovalki sta izjavili: “Zavedamo se, da je treba ukrepati proti nasilju nad ženskami, ki se odvija v Juarezu. Nikoli nisva imeli slabega namena in zelo nama je žal. Hvaležni sva za vse komentarje, ki so pritegnili pozornost na to situacijo.”

Medtem pa so menda ukrepali tudi že pri MACu, saj so že spremenili sporna imena izdelkov, ki bodo sicer lansirani septembra letos, vendar je morda že prepozno. Po nekaterih tujih forumih in blogih so namreč ženske izjavile, da ne nameravajo nikoli več kupiti nobenega MAC izdelka.Poleg tega bo MAC podaril tudi 100.000 ameriških dolarjev neprofitni
organizaciji, ki ima že izkušnje in uspešno delovanje na tem področju,
da bo izboljšala življenje žensk v mestu Juarez.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj