Ko smo zaljubljeni in ko ljubimo, bi storili vse, da bi se ljubezen in zveza obdržali. Z modernizacijo in človeškim napredkom, predvsem pa s povečanjem dotoka informacij, ki preko medijev do nas prihajajo, so se ljudje začeli zavedati, da imajo v življenju vedno izbiro.

Kar sicer popolnoma drži, a slaba posledica tega je, da se ljudje več ne trudijo za ohranitev zveze, ki jo imajo, saj jo hitro lahko nadomestijo. Dandanes, bolj kot kdajkoli, se zveze končujejo hitreje, kot lahko trenemo z očesom. Ljudje bolj pogosto kot včasih lažejo, varajo in hitreje izgubijo interes.

PREBERITE TUDI: Varanje ali: kam nas je zaneslo?

Glavno vprašanje tistih, ki mislijo drgače in si želijo, da bi zvezo in ljubezen ohranili dolgo, pa je: ”Kaj lahko storimo, da bo ljubezen trajala?”

3 pomembne lastnosti v zdravi zvezi

  • sposobnost čutiti in pokazati empatijo drug do drugega;
  • sposobnost kontrolirati svoja čustva – tudi v stresnih situacijah;
  • sposobnost spregledati in sprejeti nekatere pomanjkljivosti in se osredotočiti na dobro v človeku.

Kar je najbolj pomembno, je to, da znamo najprej ljubiti in sprejeti samega sebe ter se naučiti kontrolirati svoja čustva. Ko to nalogo opravimo, lahko uživamo v romantičnemu razmerju še dolgo. Ko je človek osebnostno zrel, se namreč lažje osredotoči na dobro v partnerju in se zaveda, da ima le-ta tudi napake, ki pa jih znamo sprejeti in z njimi živeti. Dobra ljubezenska razmerja vsekakor niso lahka. Zahtevajo ogromno dela in truda, a nagrada je zelo sanjska – močna ljubezen, vse dokler vaju smrt ne loči.

PREBERITE TUDI: 5 stopenj ljubezni (večina jih pride le do 3. stopnje)

Foto: Pixabay

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj