Samo najbolj vztrajnim in predanim parom, ki so pripravljeni delati na sebi in odnosu ter prevzemati odgovornost, uspe priti do 5. stopnje ljubezni, kjer jih čakajo ljubezen, trdna zveza in medsebojna sreča.

PREBERITE TUDI: 7 navad, ki vama lahko uničijo zvezo

1. stopnja: zaljubljenost

Poteka invaziven napad metuljčkov v trebuhu, ki so jih nate poslali hormoni sreče. Zaljubljena si v svojega partnerja, ki je seveda najboljši, najlepši in oh in sploh popoln! To je to, prepričana si, da je to tisto pravo. Razumeta se, zaljubljena sta, vse se kar svetlika in blešči, da ne vidita niti pol metra pred seboj. Življenje je popolno!

2. stopnja: postaneta par

Postaneta par in vajino razmerje je postalo ljubezensko. Da, razvila so se čustva, ki jih ni mogoče zatreti. Z zmenkov sta prešla na skupno življenje in vajina ljubezen in navezanost sta vse močnejši. V tej fazi se pogosto pridružijo otroci in iz para nastaneta družina. Počutite se srečni, varni, in povezani.

3. stopnja: začetek konca

Popolna slika se začenja razblinjati. Tisto, čemur si prej rekla popolnost, je zdaj le še bleda senca popolnosti. Vse več stvari te moti in s partnerjem imaš kup težav. Razmišljaš, ali sta sploh prava partnerja drug za drugega in ali je ta zveza res to, kar si želiš in zaslužiš. Zdaj, ko vidiš partnerjeve napake in vajine nesporazume jasneje, kot kdajkoli prej, si zmedena. Nihče od vaju ne ve, kaj vaju je doletela.
Je bila zveza napaka? Sta sploh primerna eden za drugega? Sta se naveličala drug drugega? Kaj se zares dogaja in kaj vama govorijo čustva? Je vredno vztrajati? Če lahko sprejmeta razlike, ki so med vama nastale, se lahko premakneta dalje. To je izjemno težko in odločilno obdobje, v katerem se je dobro obrniti po pomoč izkušenega terapevta.

4. stopnja: ustvarja se resna ljubezen

Čas je, da zacelita svoje rane. Tistim, ki so prebrodili krizo, je uspelo najti nekaj, kar najdejo redki; neverjetno povezanost, močno ljubezen in voljo. Kar naenkrat vidite bolj realno sliko. Niste slepi od zaljubljenosti, imate pa mnogo novih spoznanj, ki ste se jih naučili med krizo. Čutite ponovno zaljubljenost. Razumevanje, strast in dobra komunikacija so besede, ki opisujejo vajino zvezo.

5. stopnja: vidva proti svetu

Zdaj, ko ste ugotovili vse prednosti in slabosti resne zveze in spoznali svojega partnerja v dno duše, veste, da je za dobro zvezo treba garati. Opremljeni z novimi močmi vama nihče več nič ne more, vajina moč je nekaj neverjetnega, povezanost pa boljša kot kdajkoli prej!

PREBERITE TUDI: Je ločitev poraz?

Foto: Pixabay

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj