Ženske smo izjemno močne, a hkrati izjemno občutljive. In glede določenih stvari potrebujemo ‘posebno nego’. Ena od teh je intimna nega.

Intimna nega je tema, ki nekatere ženske še vedno spravlja v zadrego. Vendar so ženski intimni deli zelo posebni, imajo svojo specifično floro in značilnosti, ki zahtevajo posebno nego in pozornost. Izdelki Lactacyd so popolni zaveznik žensk – vsak dan in v posebnih obdobjih.

Ponuja linijo nežne in klinično preizkušene intimne nege, posebej prilagojene našim potrebam, ki nudi občutek svežine in ščiti pred neugodjem cel dan, vse dni! Naj se naša samozavest in dobro počutje opazita!

Pomembno je ravnovesje

Za naravno ravnovesje skrbimo na dva načina: prvi je z zdravim načinom življenja; drugi pa z ustrezno nego, prilagojeno intimnim posebnostim vsake ženske.

Naravno ravnovesje ženske vagine temelji na uravnoteženem, a krhkem ekosistemu. Zdrava vagina vsebuje veliko mlečnokislinskih bakterij (laktobacilov), ki so del naravne vaginalne flore. Laktobacili proizvajajo mlečno kislino za ustvarjanje optimalno kislega vaginalnega okolja s pH med 3.8 in 4.5. Kislost okolja predstavlja naravni obrambni mehanizem, ki ščiti pred prekomernim širjenjem bakterij.

Ustvarjanje kislega pH je deloma nadzorovano s strani ženskega hormona estrogena, zato se ob hormonskih spremembah, kot na primer v času menstruacije, nosečnosti in menopavze, dogajajo spremembe tudi na vaginalnem predelu. V kolikor se spremeni pH vrednost vaginalnega področja in le-ta postane manj kisel, oslabi naravni obrambni sistem. V takšnem okolju se začnejo množiti bakterije, kar lahko privede do razvoja vaginalnih okužb, kot sta bakterijska vaginoza ali glivična vnetja (Candida).

Intimna nega je v določenih obdobjih še posebej pomembna

V času menstruacije se zmanjša število laktobacilov, kar lahko spodbudi množenje slabih bakterij. Z namenom preprečitve se za dnevno intimno higieno svetuje uporaba proizvodov, ki vsebujejo mlečno kislino, kot je Lactacyd.

V času nosečnosti: občutljivo naravno ravnovesje se lahko poruši zaradi hormonskih sprememb in oslabljenega imunskega sistema. Pri tem se pH ženskega intimnega predela poviša, kar lahko vodi do okužb. Kar 20 % nosečnic ima diagnosticirane vaginalne okužbe, zato je pomembno, da rast bakterij preprečujejo s proizvodi, namenjenimi negi v času nosečnosti.

V času menopavze in post-menopavze telo proizvaja manjše količine ženskega hormona estrogena, kar povzroča tanjšanje vaginalne sluznice, suhost in večjo nagnjenost k poškodbam. Proizvodi z vlažilnim učinkom lahko pomagajo zmanjšati neugodja.

Kaj vse še lahko (po)ruši intimno ravnovesje?

Poleg hormonskih nihanj v času menstruacije, nosečnosti ali menopavze, ga lahko porušijo tudi drugi vsakdanji dejavniki, kot so sintetična in tesna spodnja oblačila; agresivni mehčalci perila; nezdrava prehrana; stres, izčrpanost in nizka odpornost; spolni odnosi (semenska tekočina ima pH 7); agresivna mila in geli za prhanje; antibiotiki; tamponi ipd.

Zakaj zaupati Lactacydu?

Samo voda in navadna mila ne morejo obnoviti ravnovesja vaginalne flore, kar lahko vodi do neugodij, kot so srbečica, rdečica in včasih celo okužbe. Lactacyd intimna nega vsebuje naravno L-mlečno kislino, bistveno za zdravje vagine in kože, ki hkrati deluje kot pH regulator in vlažilno sredstvo. Prav tako pa Lactacyd nudi naravno zaščito in deluje v harmoniji z naravnim obrambnim mehanizmom;  ohranja naravni obrambni mehanizem in rahlo kisel pH vaginalnega predela; omogoča rast laktobacilov in tako pomaga normalizirati vaginalno floro; pomaga pri zaviranju rasti patogenih bakterij;  vsebuje naravno L-mlečno kislino; ne vsebuje mila in alkohola;  posebno blaga formula, priporočljiva za vsakodnevno uporabo; enostavno se izpira; je klinično in ginekološko testiran.

4 izpopolnjene različice za vse potrebe in vsa obdobja

Linija Lactacyd ima na voljo izdelke za vse ženske potrebe in obdobja:

  • Lactacyd Precious Oil je izjemno blaga nega za intimno higieno je obogatena z dragocenimi oljnimi ekstrakti in posebej zasnovana tako, da nežno čisti in vlaži kožo. Vaša koža bo mehka, gladka in navlažena.
  • Lactacyd Fresh nudi dolgotrajno svežino in preprečuje neprijeten vonj. Za vsakodnevno uporabo, posebej v času menstruacije, po športnih aktivnostih, plavanju ali savni.
  • Lactacyd Sensitive je izjemno blaga intimna nega, zasnovana za nežno čiščenje intimnih predelov. Formula brez mila, za ženske z občutljivo kožo, nagnjeno k alergijam na dišave. Z izvlečkom bombaža, ki nudi občutek mehkobe.
  • Lactacyd Classic je nežna intimna nega pomaga ohranjati naravno ravnovesje intimnih delov. Obogateno z naravno L-mlečno kislino in z mešanico hranilnih sestavin.
  • Lactacyd Moisturizing je bogata kremasta intimna nega, zasnovana tako, da vlaži intimne predele. Brez mila, obogatena z mešanico naravne L-mlečne kisline in izvlečka lotusovega cveta. Namenjeno uporabi v primeru težav s suhostjo nožnice.
  • Lactacyd Soothing je nežna intimna nega, zasnovana tako, da pomiri in pomaga lajšati manjša neugodja, na primer pekoč ali srbeč občutek. Formula je obogatena z mešanico naravne L-mlečne kisline, riževih proteinov in izvlečka arnike, ki so poznani po protivnetnem in pomirjajočem delovanju.
  • Lactacyd Pharma Antibacterial vsebuje materino dušico in bakrovo sol usninske kisline, ki preprečujeta rast bakterij in s tem neprijeten vonj. Namenjena uporabi v času menstruacije ter med nosečnostjo in po porodu.

Linija Lactacyd ženskam nudi vse, kar potrebujemo v kateremkoli življenjskem obdobju!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj