Suhost kože lahko povzroči eden ali več dejavnikov: genetska predispozicija, pogosto in pretirano izpostavljanje soncu, okoljski dejavniki (mraz, veter, centralno ogrevanje), staranje, atopijski ekcemi in razne dermatoze. Na nivoju povrhnjice sta vzrok suhe kože pomanjkanje medceličnih lipidov in posledično povečano izhlapevanje vode (TEWL – transepidermal water loss). La Roche-Posay nudi učinkovite izdelke za nego suhe, zelo suhe in razdražene kože po telesu – Lipikar. Zaščita in pravilna nega suhe kože je še posebej pomembna v hladnih zimskih mesecih.

la_roche_posay_lipikar

 

Normalna koža je tista, pri kateri je zaščitna hidrolipidna plast popolna in nepoškodovana, s čimer obdaja povrhnjico in tako preprečuje prekomerno izgubo vode. Kožne celice so dobro povezane med seboj z medceličnimi lipidi, kar zagotavlja kohezijo zaščitne pregrade. Koža temeljito opravlja svojo funkcijo zaščitne pregrade, je elastična in daje občutek udobja.

Suha koža ima zaradi pomanjkanja medceličnih lipidov poškodovano zaščitno pregrado na površini kože. Zaščitna hidrolipidna plast je poškodovana zaradi številnih zunanjih dejavnikov, kot so mraz, sonce, alergene snovi in milo. Celice kože niso dovolj tesno povezane med sabo, zaradi česar nastanejo naslednje spremembe:

  • v zaščitni pregradi kože se pojavijo razpoke. Koža je bolj dovzetna za vdor dražljivih snovi iz okolja,
  • prekomerna izguba vode,
  • koža daje občutek neugodja: postane hrapava in daje občutek zategovanja, zaradi česar potrebuje učinkovito in prilagojeno nego.

Linijo Lipikar sestavlja pet izdelkov za umivanje, prhanje in nego kože telesa:

  1. Lipikar Baume – balzam za telo, ki koži vrača lipide z 20 % karitejevega masla za zelo suho in razdraženo kožo telesa,
  2. Lipikar Emollient – emolient za telo, ki koži vrača lipide z 10 % karitejevega masla za suho kožo telesa,
  3. Lipikar Syndet – kremni gel za umivanje in prhanje za zelo suho kožo telesa,
  4. Lipikar Surgras – sintetični detergent obogaten z lipidi za suho kožo telesa,
  5. Lipikar Xerand – krema za obnovitev suhe kože rok.

Zaradi edinstvene formule obogatene z lipidi iz karitejevega masla, Lipikartakoj globinsko oskrbi in obnovi suho kožo ter ji obenem vrača prožnost in občutek ugodja. Bogato mleko se takoj vpije v kožo in ne pušča mastnega sloja na površini. Z zagotovilom visoke tolerance ne poškoduje občutljivega ravnovesja suhe kože in ponovno vzpostavlja normalno vlažnost kože.

Vsi izdelki La Roche-Posay vsebujejo termalno vodo La Roche-Posay, naravno bogato s selenom, ki ima dokazano dermatološko delovanje: pomirja in mehča kožo, deluje proti draženju, pospešuje obtok tekočine in izločanje strupov ter deluje kot antioksidant.

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj