Prišel je KOZMETOMETER! Planet Lepote je, tako kot tudi glede ostalih stvari, prva in edina spletna stran, ki vam ponuja možnost ocenjevanja kozmetičnih izdelkov! Mnogi izmed vas ste do zdaj pisali ocene na nekaterih tujih spletnih straneh – zdaj to ne bo več potrebno!

Planet Lepote vam zdaj daje možnost, da poveste svoje izkušnje, ki ste jih imeli z določenim izdelkom in s tem pomagate mnogim drugim uporabnikom, da se bodo lažje odločili za (ne)nakup. Prav tako se boste ob poplavi izdelkov tudi sami lažje odločili, kateri izdelek je primeren za vas, če boste prej pokukali na Kozmetometer. Olajšano bo nakupovanje daril, saj boste fantje izvedeli, katere dišave so pri dekletih najbolj priljubljene, katera krema je dobra in podobno in manj bo možnosti za zgrešene nakupe!

V KOZMETOMETRU boste našli vse: tako izdelke za čiščenje, kreme in tonike, kot tudi vsa ličila, vse za nego telesa ter celo dišave in aparate za osebno nego! Zdaj pa je na vas, da posredujete svoje izkušnje in s tem pri odločitvah pomagate vsem ostalim uporabnikom.

Torej: dobrodošli na KOZMETOMETER, prvo in edino možnost ocenjevanja kozmetičnih izdelkov v Sloveniji!

Da bodo ocene kakovostne in da vam bo ocenjevanje lažje, smo vam pripravili nekaj napotkov, kako ocenjevati – prosimo, dobro preberite in nikar se pred tem ne zaženite v ocenjevanje!

1. Če ne znate napisati nekega konkretnega mnenja o izdelku, razen npr. "krema mi paše" ali  "tonik se mi zdi v redu", raje ne pišite ničesar. S takimi "ocenami" nikomur ne pomagate, v izogib takšnim ocenam pa smo tudi dodali spodnjo omejitev vnešenih znakov.

2. Podajate natančne in izčrpne komentarje, ki bodo bralcu pomagali pri nakupu. Torej: sestavine, občutek na koži, morebitne vidne učinke. Pri ličilih opišite poleg omenjenega še prekrivnost, finish (mat, sijoč), mazljivost, obstojnost … Skratka, dajte neko mnenje, da bo uporabnik kasneje vedel, kaj lahko od izdelka pričakuje.

3. Ko boste pisali svoje komentarje, vas prosimo, da uporabljate pravilno slovenščino, upoštevate pravopis in slovnico, ter seveda ločila in velike začetnice. Tako naj opis ne izgleda takole: "jaz sem kupila kremo mi je fajn jo bom še kupila mi na srečo ne maši por", ampak začnete z veliko začetnico, uporabljate vejice in vse ostalo, kar je potrebno.

4. Izdelke dodajamo na Planetu Lepote na podlagi vaši predlogov. Prosimo vas za potrpljenje in da medtem ocenjujete izdelke, ki so že vnešeni – jih ni malo. Kako pravilno predlagati izdelke, si oglejte na tej temi na forumu.

5. Pri dodajanju ocen morate vnesti uporabniško ime ter geslo, ki ga imate na portalu Planet Lepote. Zato se morate, v kolikor še niste registriran član, pred vnosom ocen najprej ­registrirati.

6. Pri pisanju ocen lahko uporabljate kode za naslednje smeške:

­

 🙂 smile
 😀 big smile
 🙁 sad
 😮 shocked
 😡 angry
 xx( dead
 😛 happy
 8-} wacko

7. Nekaj izdelkov je že ocenjenih, saj so nam na pomoč priskočile nekatere članice Planeta Lepote, katerim se lepo zahvaljujemo za pomoč.

8. Uživajte!

Za dostop do Kozmetometra kliknite na povezavo "Kozmetometer" na straneh portala Planeta Lepote.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj