“Zakaj novinarji ne sprašujejo moških, kako usklajujejo očetovstvo in kariero?,” je Keira Knightley postavila vprašanje v zadnjem intervjuju. “Zakaj ne sprašujete moških igralcev, kako se počutijo ob tem, da so očetje in morajo odpotovati daleč stran na snemanje filma? V večini primerov je to prvo vprašanje, ki mi ga postavijo – kako usklajujete materinstvo in kariero?

Keira Knightley, ki se je vrnila po letu dni pavze po tem, ko je leta 2015 rodila svojega prvega otroka, hči Edie, je o materinstvu povedala: “Bilo je zanimivo, ker ko imaš otroka je neverjetno in izpolnjujoče, a hkrati se ti zdi, da je temu podrejena tvoja identiteta. Imela sem močno potrebo po tem, da čutim, da sem jaz še vedno jaz.”

Verjetno zato ni naključje, da je zgodovinska drama Colette, ki jo je nazadnje posnela, zvrst, po katerih Keira slovi. “Ne snemam klasičnih modernih filmov, ker so ženski liki skoraj vedno posiljeni,” je povedala. “Vedno najdem kaj neokusnega v tem, kako predstavljajo ženske, medtem ko sem vedno našla navdihujoče like v zgodovinskih delih. Nekaj je sicer tudi napredka. Začeli so mi pošiljati scenarije, kjer sodobna ženska ni posiljena na prvih petih straneh in ne obstaja le za to, da je ljubeča punca ali žena.”

PREBERITE TUDI: Vse zvezdnice so se oblekle v črno (z močnim sporočilom)

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj