Vzemimo si trenutek za refleksijo, v kakšni družbi živimo. V družbi, kjer se ljudi ocenjuje po njihovih poslovnih dosežkih in materialnih dobrinah, namesto osebnostnih odlikah. Ali navidezno popolnem videzu in navidezno popolnem življenju v navidezno popolnih domovih, kot deluje iz njihovih objav na Instagramu.

V družbi pretvarjanja, laži in hinavske prijaznosti, ko nas iste osebe za hrbtom blatijo ali celo namenoma škodujejo. V družbi, kjer se vsiljuje mnenje, da so vsi popolni in si zaslužijo ljubezen in da se ne sme nikogar obsojati, četudi gre za ljudi, ki so naredili veliko slabega – hkrati pa taisti ljudje, ki navzven kažejo to svojo popolno, ljubečo podobo, obsojajo vsakogar, ki ne razmišlja in deluje kot oni.

Predvsem pa se ob vsem tem lahko vprašamo: kdo si zares zasluži našo ljubezen? V družbi, ki nas po eni strani prepričuje, da je vsak popoln natanko tak, kakršen je, namreč ni prostora ne za samorefleksijo, ne za osebno rast in napredek. Kajti le zakaj bi se skušali izboljšati, če pa smo že tako ali tako povem ok, mar ne?
Narobe.

Se vam zdi, da si res vsi zaslužijo vašo pozornost, čas in ljubezen, ki jim jih dajete?

Bodimo realni. Mnogi ljudje lažejo. Mnogi manipulirajo. Mnogi varajo. Mnogi bodo skušali doseči svoj cilj tudi preko trupel. Mnogi vas bodo izkoristili, izdali in poteptali, če jim bo tako ugodno in bodo imeli kako korist od tega. In če se ob takih ljudeh ne boste postavili zase in postavili mej, boste vsakič znova izviseli: prevarani, izdani, okradeni, izigrani, ogoljufani.

Čas je, da pogledate resnici v oči: NE, NISO vsi ljudje dobri in NE, ne bodo se ozirali na vas pri svojih odločitvah.

Vašo pozornost, čas in ljubezen si zaslužijo ljudje, ki so dobri ljudje in ki se vsak dan znova trudijo postati še boljši. Taki, ki vam ne bodo obrnili hrbta ob težavah; ki vas ne bodo izdali za svojo korist; ki vam bodo priskočili na pomoč v težkih trenutkih – tako kot tudi vi njim. Taki, ki so pripravljeni delati kompromise, tudi kdaj kaj žrtvovati, vam priti naproti, se postaviti in boriti za vas.

TO so ljudje, ki si zaslužijo vašo ljubezen.

Vsi smo ranjeni in vsi kdaj narobe reagiramo. A razlika je, če smo tako delovali, ker v tistem trenutku nismo vedeli in znali bolje in skušamo naslednjič delovati bolje – ali pa ker delujemo napačno, ker nas zanima le lastna korist, ne glede na trupla, ki jih puščamo za sabo.

Zato nehajte svoj čas, telo, pozornost in predvsem srce namenjati ljudem, ki si tega ne zaslužijo. Postavite meje, dvignite standarde – tako zase kot tudi ljudi, ki vas obkrožajo. Presenečeni boste, kako drugačni ljudje bodo začeli prihajati v vaše življenje – sploh ko boste tistim, ki jih ne bodo izpolnjevali, vljudno in odločno rekli NE.

Dajte si priložnost, da končno dobite, kar si zaslužite.

PREBERITE TUDI: Pretirana prijaznost vodi do bolezni

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj