Marsikatera ženska bo trdila, da je dolgo mislila, da je v njeni romantični zvezi vse v redu, potem pa je vendarle, in to skorajda bliskovito, odkrila, da temu le ni tako, saj jo njen moški veselo vara. Psihologi bodo ob tem rekli, da si je ženska dolgo in zavestno zatiskala oči pred neljubo resnico.

Znakov varanja je namreč kar precej, res pa je, da si večina žensk – iz takšnih ali drugačnih razlogov – sploh ne upa (ne želi) priznati, da njen moški razigrano skače čez plot, da je prekoračil meje zaupanja in intimnosti v partnerski zvezi.

varanje

Poznati znake, ki kažejo, da v zvezi nekaj ni v redu, sploh ni slabo. Takoj se boste namreč lahko lotili problemov, ki tarejo vajin odnos. Pa naj si bo to že takrat, ko vaš moški že veselo "naskakuje" kakšne druge ženske, ali pa mu to – zaenkrat – le nesramno roji po glavi (varanje namreč ni le spolno). Klasika?

Poglejmo torej najbolj očitne znake varanja:

 1. Ljubico moški najlažje najdejo v službi, v družbi in okolju, ki ju najbolje poznajo. Zato, punce, bodimo pozorne, ko se naš moški izmika vprašanjem, kaj dela v službi (saj ni kakšen tajni agent, slovenski James Bond!?) ali pa nerad razlaga o svojih novih projektih, ki se jih je lotil na delovnem mestu. Zakaj noče več govoriti o svojem delovnem dnevu – še posebej, če je to prej redno počel? Njegovo izmikanje našim vprašanjem ponavadi dokazuje, da se boji, da bi se mu kaj (neprijetnega) izreklo.
   
 2. Službene obveznosti se ekstremno povečujejo. Res? Mogoče pa vaš moški, ki vam je nekoč pred matičarjem obljubil zvestobo do groba, laže? Ste pomislili na to? Zakaj bi kar naenkrat moral delati številne nadure? Zakaj mora sedaj včasih celo v soboto v službo? Zakaj se mnogokrat domov vrača dokaj pozno? Je tudi drugače, torej neodvisno od službenih obveznosti, vaš partner nerazložljivo dostikrat odsoten od doma? Ste pomislili na to, da si je pač privoščil sproščujoč popoldanski (večerni ali nočni) seks?
   
 3. Moški pred vami skriva podatke o denarju. Skrivajo se izpiski kreditnih kartic in prejemkov iz službe (skorajda "normalno" je, da tudi za svojo "drugo" žensko moški porabi nekaj denarja, saj ji radodarno kupuje darilca, pelje jo na kosilo ali večerjo, mogoče celo na kakšen izlet). Nasploh izkušnje govorijo, da več kot ima vaš moški denarja (moči ali vpliva v družbi) lažje mu je priti do nove ženske.
   
 4. Telefoniranje. "Nenavadno igračkanje" z mobilnikom je ponavadi eden izmed najbolj očitnih znakov, da vas vaš moški vara. Če boste pozorni, boste zelo hitro ugotovili, da se je vaš partner ob pogovoru preko telefona začel umikati v druge prostore, še pred časom pa je lahko opravil prav vse telefonske razgovore leže v vašem krilu. Ali prihaja na njegov gsm zmeraj več sporočil? Mogoče vaš mož bolj pogosto pogleduje na ekran mobilnega telefona? Se vam je v možganih že prižgala rdeča lučka? Zakaj ne?
   
 5. Avtomobil. Se vam ne zdi čudno, da je vaš partner – kar naenkrat – postal izredno skrben do svojega jeklenega konjička? Redno ga namreč vozi na pranje ali pa ga dostikrat sam čisti, še posebej mu je pri srcu čiščenje notranjosti avtomobila. Zakaj le? Mogoče prav zaradi tega, da opere še tako majhne sledi svojega skrivnega dekleta? Se vam zdi, da je vaš družinski avto v zadnjem času opravil nenavadno veliko število prevoženih kilometrov? Hm, zakaj le?
   
 6. Moški se izogiba družinskim obveznostim. Je mogoče vaš partner pozabil na vaš rojstni dan, obletnico poroke? Mogoče je pozabil celo na rojstno-dnevno darilo za svoje otroke? Zmeraj težje ga prepričate, da bi obiskali svoje ali njegove starše? Išče izgovore tudi za praznike? Mora za valentinovo celo na službeno potovanje? Je morebiti našel neko "novo družbo" (v kateri za vas ni prostora)? Se vse manj družite s skupnimi prijatelji? Se njegovi prijatelji do vas obnašajo vse bolj čudno? Se vas morebiti izogibajo ali pa se vam celo dozdeva, da nekaj skrivajo, se vam zdi, da vam ne upajo pogledati v oči? In glej ga vraga, zadnjič je vaš partner celo stopil v bran svojemu prijatelju, ki "zelo rad zelo hitro menjava dekleta".
   
 7. Čutite, da se je vaš moški oddaljil od vas. Se vam zdi vaš partner zadnje čase "nekako drugačen"? Vas kritizira zmeraj pogosteje in zmeraj bolj brez sramu, vse je že na meji zaničevanja, vas spravlja dobesedno ob živce? So nepomembne opazke že dovolj za prepir ali "tihi teden"? Vam očita "vohunjenje"? Je vaš moški nasploh postal pretirano občutljiv ali pa ga motijo malenkosti, ki ga prej nikoli niso? Ste ga mogoče celo povprašali o tej njegovi "drugačnosti" in vam je natrosil nekaj obupnih in nezadovoljivih odgovorov? Ste imeli ob tem razgovoru celo občutek, kot da se hoče močno skregati z vami (mogoče išče površen razlog za prekinitev veze!?)? Tudi drugače opažate, da je partner do vas premalo pozoren ali nežen, komplimentov ne daje več, zna se zgoditi, da nista seksala že kar nekaj časa (ko pa sta, je v postelji poskusil neke "nove stvari").
   
 8. Začel se je zanimati za vaš urnik. Kar naenkrat hoče vaš partner vedeti vse o vašem dnevnem urniku. Draga, do kdaj boš v službi? Kaj boš delala popoldan? Pa zvečer? Pozor, partner ni bolj skrben, tudi za vas se ravno ne zanima, rad bi pač podrobneje poznal vašo "dnevno ali tedensko časovnico", da bi potem lažje uskladil urnik "vročih avantur" s svojo ljubico.
   
 9. Higiena in lepota. Zgodil se je čudež, vaš moški se sedaj redno brije. Vsak dan, prav neverjetno. Še več, kupuje si dokaj drago kozmetiko. Pred odhodom se nikoli ne pozabi nadišaviti. Čudeži se dogajajo tudi v drugo, celo sam je odšel v trgovino, kupil si je nova oblačila, pa celo boljše in dražje spodnje perilo. Le kaj se dogaja z njim? Naš poskakujoči moški je začel intenzivno skrbeti celo za svoje celotno telo, sedaj hodi v fitnes, teče in kolesari. To je tretji čudež. Čudež ali ljubica? Mogoče celo vaša najboljša prijateljica?
   
 10. Internet. Svet je lep, splet je lahko še lepši. Še posebej, ker omogoča toliko oblik zelo različne komunikacije in zbliževanja. Tudi ponoči (ko vi spite). Se vam nočno surfanje vašega moškega ne zdi nič čudno? Kaj pa velika želja po zasebnosti, ko je na spletu? Se vam je zazdelo, da je bil pravi "svetovni prvak v klikanju", ko ste nenadoma stopili v sobo? Ste ugotovili, da se sprehaja po erotičnih straneh?

7 KOMENTARJI

 1. Se opravičujem, ampak tale članek je pa hahahahahaha! Vsem, ki imate doma “svetovne prvake v klikanju”, pa svetujem, da jim pokažete gumbek “Pokaži namizje” – bo vse urejeno z enim klikom 😉

 2. Jaz bi pa zelo pohvalil novo storitev ona-on.net, urgenca.com. Bodo lahko vsaj vse kurbice in kurbirji na svoji strani in da imamo ljudje, ki iščemo resne osebe mir pred njimi in hinavci. Pohvalno!

 3. Ja, ampak v statusni vrstici še ostane sled 😉 Boljše je imeti programček, ki ti naredi 4 različna namizja in hitro preklopiš na drugega.

  Sicer pa zabaven članek.

 4. kako zelo res:///
  tisti del z nerganjem in vsesplošnim zbadanjem je najboljši znak. do zdaj videla samo pri prijateljih, upam, da mi ne bo treba prenašati tudi na svoji koži. pa odsotnost in potreba po veliki zasebnosti med SMSanjem in telefoniranjem…

 5. tudi takrat, ko bi statistika trdila, da 99% moških vara svoje partnerke, bi velika večina žensk še vedno verjela v monogamijo.

  dokaz je ta članek, ki tako moške kot ženske daje v nekakšne kalupe in posredno podpira posesivnost. ne trdim, da avtor to počne namenoma, ampak pač zaradi okolja, v katerem je bil vzgajan. saj monogamna družba vzgoji več monogamnih kot pa poligamnih posameznikov, kajne? če bi bilo drugače, je s to družbo nekaj zelo narobe, se vam ne zdi? 60% nezvestih pa je že večina…

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj