Na internetu lahko vsakodnevno najdete ogromno nasvetov za ličenje; na različnih portalih, blogih ter na družbenih omrežjih različnih vplivnežev. Pogosto ženske vidijo določen videz tudi na naslovnicah revij, in ga nato želijo poustvariti tudi same, ne zavedajo pa se, da pri tem lahko naredijo nekaj ključnih napak. Katere so najpogostejše napake, ki jih ženske naredijo ob ličenju in na kaj morate paziti?

PREBERITE TUDI: Osnove dobrega videza (da boste videti naravno lepe, zdrave in spočite)

Izberite pravi odtenek pudra

Ne izgleda dobro, če imate na obrazu presvetel ali pretemen odtenek pudra. Vzemite si čas, da najdete pravilen odtenek, ki je enak tenu vaše kože. Razlika je najbolj očitna na prehodu med obrazom in vratom.

PREBERITE TUDI: Kako izbrati pravi puder?

Pravilno nanesite bronzer

obraza je umetnost, ki se jo lahko naučite tudi sami. Večina žensk ve, da se z rdečilom za lica oz. danes ‘bronzerjem’ lahko poudari ličnice. Pomembno je, da jih poudarite tako, da ni zelo vidna meja, temveč je prehod zelo zabrisan. Pomembno je tudi, da bronzer nanesete na pravo področje lične kosti.

PREBERITE TUDI: Enostavno senčenje obraza – za začetnice

Pravilno nanesite osvetljevalec

Tako kot je potrebno pravilno nanašati bronzer, je potrebno lepo nanesti tudi ‘highlighter’ oz. osvetljevalec. Pomembno je, da se vse medsebojno dobro zabriše, da se ustvarijo mehki prehodi.

PREBERITE TUDI: 3 stvari, ki jih večina počne narobe pri senčenju obraza

Barva za obrvi

Nekoč je bilo moderno, da so obrvi čim tanjše, ali da se populijo le odvečne, posamezne obrvne dlačice. Dandanes pa je moderno, da so obrvi izrazite in močne, zato jih dekleta celo dopolnjujejo z barvami in takšnimi in drugačnimi lepotnimi postopki. Največja napaka je, da izberete obliko obrvi, ki vašemu obrazu ne pristaja, da s tem pretiravate, ali da izberete napačno barvo. Barva obrvi naj bo čim bolj podobna vaši naravni barvi.

PREBERITE TUDI: 6 preprostih nasvetov za popolne obrvi

Naj oči izgledajo večje

Poudarjene oči so super trik, da oči povečamo. Bolje bo izpadlo, če oči poudarite na zunanji strani, in ne na notranji. Oči, obrobljene na notranji strani bodo optično izgledale manjše.

Obroba oči mora očem pristajati

Vsaka si lahko z ‘eyelinerjem’ nanese črto za oči na zunanjo stran zgornje veke. Le malo pa jih to naredi tako, kot je treba. Zaključek na zunanjih kotičkih vek ne smejo biti začrtani grdo ali previsoko.

PREBERITE TUDI: 2 trika, da bo šminka zdržala dlje

Uporabite različne odtenke senčila za veke

Namesto, da uporabite eno barvo senčila in z njo pretiravate, raje uporabite več odtenkov senčila. Naj se ustvarijo nežni prehodi, uporabite znanje dimljenega senčenja in vsekakor ne pretiravajte.

PREBERITE TUDI: Ličenje oči – smoky eyes

Ne pretiravajte s sloji maskare

Preveč slojev maskare lahko izgleda ceneno in predvsem neprofesionalno. Bistvo nanašanja maskare na trepalnice je to, da se trepalnice poudari in podaljša in ne, da se iz njih ustvari pajkove noge.

PREBERITE TUDI: Postopek ličenja obraza

Svinčnik za ustnice

Če se lotite obrobe ustnic, naj bo le ta svetlejši, kot sama barva šminke ali pa v barvi ustnic. Svinčnik za ustnice se pogosto uporablja, da se bolje definira ustnice in da se prepreči, da bi se šminka ‘razlila’ čez robove. Uporabite pravi odtenek in lepo pojdite po robu ustnic. Nepravilen nanos – izven roba ustnic ali pretemen odtenek lahko izpade predvsem zelo neestetsko.

Predvsem pa upoštevajte zlato pravilo: “Manj je več.”

PREBERITE TUDI: Prave in (zelo) napačne kombinacije modnih dodatkov

Foto: Brightside

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj