Tako kot v umetnosti (in v življenju), je enako pri ličenju; temne barve skrivajo in ožajo ter svetlejše poudarjajo in pritegnejo pozornost. Izkoristite ta koncept tudi pri tehniki ličenja. Razkrivamo trike, ki vam bodo optično zožali obraz.

PREBERITE TUDI: 14 modnih trikov, da boste videti vitkejši

1. Senčenje in svetlenje obraza(Contouring in strobing)

Potrebujete osvetljevalec (svetleč puder) in rdečilo (bronzer) ali svetlejši in temnejši puder; po želji se lahko odločite za tekoče podlage ali teksture v prahu. Super je, če imate čopiče za ličenje, ali druge pripomočke, s katerim boste najlažje zabrisale posamezne odtenke. S tehniko senčenja in svetlenja obraza lahko definiramo obrazne poteze.

PREBERITE TUDI: Enostavno senčenje obraza – za začetnice

Definirajte ličnice

Izberite mat bronzer oz. puder, ki je za 2 odtenka temnejši od vaše naravne barve kože in ga nanesite pod lično kostjo.  Temnejši odtenek nanesite tudi na spodnji rob obraza – pod čeljustno kostjo. Pomembno je, da poteze dobro zabrišete s čopiči. Za ležje definiranje nanosa temnejšega odtenka, si lahko pomagate z ‘oponašanjem ribe’, tako boste vedele, kam nanesti temnejšo barvo. Višje, kot boste ličnice poudarile, bolj ostro bodo ličnice izgledale.

Poudarite center obraza (s svetlenjem – strobing)

S svetlenjem obraza (strobing) lahko pritegnite pozornost na center obraza. Osvetljevalec nanesite nad lično kostjo, na koren nosu, med obrvmi, na sredino čela, nad sredino ustnice ter na brado. Pazite, da osvetljevalec ne vsebuje preveč bleščic.

Senčenje in svetlenje obraza sta super trika, ki lahko naredita lepo spremembo, a povsem nasproten učinek ima lahko, če se lotimo narobe. Zlato pravilo je: Manj je več!

Optično zožajte nos

Vsa umetnost v optičnem ožanju nosu je tudi tokrat z umetno narejeno senco obraza. Na nosnici vzdolž nosa nanesite temnejši odtenek pudra, po korenu nosu, od čela do konice pa svetlejši odtenek. Tako zasenčite stranski del nosu in ustvarite iluzijo, da je nos ožji.

PREBERITE TUDI: Preprost trik, da bo vaš nos izgledal ožji

Urejene obrvi

Obrvi so okvir obraza in nujno je, da so urejene. Ustvarite lok, ki bo vaše oči navidezno privzdignil.

PREBERITE TUDI: 6 preprostih nasvetov za popolne obrvi

Ustnice

Temno poudarjene ustnice lahko optično zožajo vaše ustnice in s tem pripomorejo k navidezno bolj okrogli obliki obraza. Raje se osredotočite na ličenje oči, ustnice pa naj bodo obarvane v nežnem tonu in naravnih odtenkih in naj bodo sijoče.

Oči

Ker bodo ustnice nevtralne, si lahko privoščite bolj poudarjene oči. Ker želite pritegniti pozornost na njih, jih poudarite. Maskara bo oči optično povečala, pomagate pa si lahko tudi s črtalom za oči. Oči občrtajte na zunanjih predelih, tako jih boste optično povečale.

PREBERITE TUDI: Kako nanesti eyeliner?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj