Priprava vašega otroka na spanje pri babici lahko pomaga ublažiti nekatere od teh skrbi in narediti izkušnjo bolj prijetno za vse.

  • Pripravite svojega otroka na spremembe v rutini. Babičina hiša ima lahko drugačna pravila in rutine, kot jih je vaš otrok vajen. Pripravite svojega otroka na te spremembe tako, da se o njih predhodno pogovorite in mu zagotovite, da je v redu tako.
  • Spakirajte znane predmete: s seboj prinesite nekaj otrokovih najljubših igrač, knjig in odej, da se bo počutil bolj udobno v neznanem okolju.
  • Komunicirajte z babico: Pomembno je, da se z babico pogovorite pred spanjem, da se pogovorite o morebitnih posebnih potrebah ali skrbeh vašega otroka. To bo pomagalo babici, da bo pripravljena, vašemu otroku pa bo izkušnja prijetnejša.
  • Vadite ločevanje: svojega otroka pripravite na ločevanje tako, da postopoma povečate čas, ki ga preživi stran od vas. To mu bo pomagalo, da se bo počutil bolj udobno ob zamisli, da noč preživi stran od doma.
  • Spodbujajte neodvisnost: Naučite svojega otroka, kako naj skrbi zase, ko je pri babici. To mu bo pomagalo, da se bo počutil bolj samozavestno in sposobno, ko bo zdoma.
  • Poskrbite, da boste ostali v stiku: ves čas spanja bodite v stiku z otrokom, da preverite, kako se počuti, in mu sporočite, da mislite nanj.

Priprava vašega otroka na spanje pri babici lahko pomaga ublažiti nekatere skrbi in pomisleke, ki se lahko pojavijo. Z upoštevanjem teh nasvetov lahko pomagate, da bo izkušnja prijetnejša za vse. Ne pozabite odkrito komunicirati z babico, spakirajte znane predmete in spodbujajte neodvisnost. Z malo priprave se bo vaš otrok lepo zabaval, ko bo prenočil pri babici.

PREBERITE TUDI: 4 pametni načini, kako zamotiti vsakega otroka

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj