Namreč, dokler naša stopala niso navajena na njih – in katerokoli drugo obuvalo, ko smo že pri tem – nas lahko kaj hitro ožuli. Kako to preprečiti in uživati v vseh prednostih tega praktičnega poletnega obuvala?

Japonke najpogosteje ožulijo na dveh mestih: ali med palcem in 'kazalcem' na nogi; ali pa kjer se drgne pašček, po navadi je to na notranji strani stopala. A to lahko preprečimo na dva načina, ki ju je najbolje kombinirati.

1. Postopoma podaljšujte čas nošenja

Noben žulj ne nastane po 3 korakih, kar pomeni, da na začetku nosite japonke le za zelo kratke, nekaj minut trajajoče razdalje. Za vsak slučaj imejte s sabo obliže in/ali druge čevlje.

2. Zavarujte predele, kjer se del japonke drgne ob kožo

Vedno imejte s sabo obliže, ki jih boste namestili že preventivno – torej preden vas ožuli. Torej ko se odpravite ven, boste po nekaj minutah začutili, kje vas začenja žuliti. Takrat se ustavite in na tista mesta nalepite obliže (obstajajo tudi popolnoma prozorni, torej neopazni).

Če boste upoštevali ta dva nasveta, vam žulji sploh ne bodo nastali, saj se tako stopalo oz. koža sproti navaja oz. počasi uvaja na novo obuvalo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj