Vsakdo si želi biti kar se da privlačen, tako zaradi lastnega dobrega počutja kot tudi privlačnosti nasprotnemu spolu. In popolnoma normalno je, da smo z določenimi deli sebe oz. svojega telesa bolj zadovoljni, z drugimi manj, ter da imamo boljše in slabše dneve. Še zlasti pa nam je naš videz pomemben, ko spoznavamo nove ljudi, sploh potencialne partnerje.

Pri tem pa ni pomembna le fizična privlačnost, temveč tudi naša osebnost, ki vpliva na to, kako nas vidijo drugi. V nasprotju s prepričanjem pa niso naše nespremenljive lastnosti tiste, ki bi imele največji vpliv na našo privlačnost, temveč tiste, na katere dejansko imamo vpliv! Torej popoln nos in popolnoma skladno telo nista tako pomembna kot aspekti sebe, ki jih lahko spremenimo, kar so potrdile tudi raziskave. Kateri so to in kako postati bolj privlačni?

Presenetljivo odkritje raziskav je, da med najbolj privlačne lastnosti ne sodijo popoln obraz in skladno telo, temveč stvari ki pomenijo predvsem skrb zase; urejenost; lepa, pokončna drža; samozavest; primerna in usklajena oblačila ter zdrava telesna teža. Zatorej – ni vam treba do lepotnega kirurga, temveč skrbite za osebno higieno in urejenost.

1. Urejanje

Osebna urejenost je daleč, daleč najbolj pomembna lastnost, so pokazale raziskave. Vzemite si čas in poskrbite zase – s tem izražate ne le ljubezen in spoštovanje do sebe, temveč tudi spoštovanje do vseh ljudi, ki jih srečujete. Bodite vedno sveži in čisti, lepo urejeni in lepo dišite. Ženske, ne pozabite na urejeno pričesko brez opaznega narastka in vsaj minimalni make-up.
Urejenost je ključna za privlačnost in zahteva zelo malo časa in truda.

PREBERITE TUDI: To so oblačila, ki nas naredijo bolj privlačne

2. Oblačila

Ja, veliko bolj pomembna so, kot si morda mislite, zato ne bodite presenečeni, če vas v zastarelih in neusklajenih oblačilih, ki vam po možnosti še ne pristajajo, nihče ne opazi. Raziskave so pokazale, da obstajajo trije aspekti oblačil, ki jih morate upoštevati:

  • Biti morajo lepa.
  • Dobro se vam morajo prilegati (torej pozabite na prekratke in preveč oprijete majice, ali oblačila, v katerih ste kot v žaklju za krompir). Naj tudi pristajajo vaši postavi.
  • Naj bodo raje bolj formalna kot manj, torej elegantna. Nikar ne bodite – predvsem ženske – kronično premalo oblečene. To ni privlačno oz. boste privlačile tipe moških, kakršnih si ne želite pritegniti. Zelo dobra izbira je rdeča barva, ki je moškim privlačna – seveda pa izberite rdečo, ki vam pristaja. Lahko je v oblačilu ali šminki.

Seveda morajo biti oblačila tudi vedno čista, polikana in lepo vzdrževana.

3. Drža telesa

Sanja se vam ne, kako zelo pomembna je. Če se ne držite dovolj pokončno – preverite se v ogledalu – vadite pokončno držo. Vadite jo tako s samo držo kot tudi vajami za hrbtne in trebušne mišice. Ramena potegnite nazaj, glavo pokonci, prsa ven, trebuh notri. Lepa telesna drža je seksi, izraža pa tudi samozavest, moč in ponos.

PREBERITE TUDI: Lepa drža telesa: za dobro zdravje in samozavesten videz

4. Odnos

Bodite pozitivni, prijazni in nasmejani, sploh ženske. Prijetna osebnost zasenči tudi kako telesno ‘pomanjkljivost’, na katero niste najbolj ponosni. Predvsem pa: bodite samozavestni! To je ena najbolj privlačnih lastnosti, ki pa je nikar ne zamenjujte z domišljavostjo.

5. Izražajte svoj spol

Moški naj bodo videti možato in ženske ženstveno (seveda pa odvisno od tega, koga želite pritegniti).

Na čim bolj moški videz vplivajo mišice, široka ramena in prsni koš, možat glas in višina, lahko tudi poraščenost.

Za ženskost se naučite uporabljati vsaj minimalno make upa, se ženstveno oblačiti ter ženstveno in graciozno gibati. Veliko moškim so všeč dolgi lasje, a vsekakor bodo bolje prišle skozi lepo urejene (make-up, oblačila, pokončna drža, samozavest) kratkolaske kot zanemarjene in nesamozavestne (ali pa arogantne) dolgolaske.

6. Bodite fit

Raziskave so pokazale, da so najbolj privlačni ljudje tudi telesno fit. To ne pomeni 10 odstotkov telesne maščobe in izklesanih mišic za moške ali popolne zadnjice in kot deska ravnega trebuha za ženske, temveč vitko, fit telo, ki odraža dobro zdravje in skrb zase. Torej, ni vam treba vsak dan 3 ure preživeti v telovadnici ali se naročiti na liposukcijo, temveč le skrbite za zdravo prehrano in redno telesno vadbo. Zelo hitro se bo poznalo na vašem počutju, zdravju in telesu.

Abs Athlete Biceps Blonde Body  - Pexels / Pixabay
Pexels / Pixabay

Zaključek

Skratka, obsesiranje ni potrebno, temveč le poskrbite zase in svojo urejenost in dobro počutje in takoj boste bolj privlačni – sebi in drugim. Posledično pa se boste tudi sami bolje počutili v svoji koži, tako, da se vam bo vloženi trud vsekakor obrestoval. Poskrbite, da boste zdravi in fit; nabavite oblačila, ki so vam prav in vam pristajajo (ali pa jih nesite popraviti); stojte pokončno; upoštevajte bonton; smejte se in bodite prijazni in ne more vam spodleteti.

PREBERITE TUDI: 30 pravil bontona, ki bi jih moral poznati (in upoštevati) vsakdo

 

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj