In čeprav imate morda med vsemi prijavljenimi kandidati najboljše reference, še ne pomeni, da vas bo delodajalec med vsemi prijavami opazil tako hitro, kot bi si vi to morda želeli.


Olinda.me

Nauk zgodbe? Če želite biti vidni – Izstopajte!

Ker pa po navadi osebno spoznate delodajalca šele po nekaj zaposlitvenih korakih, poskrbite, da ne boste izstopali samo vi ampak tudi vaš življenjepis oziroma CV! Vaš življenjepis je tako rekoč vaša osebna izkaznica, vaš osebni profil, ki vašemu delodajalcu ne predstavi samo vaših sposobnosti, ampak tudi vaš karakter – se pravi vas.

In kako naredimo naš življenjepis kar se da atraktiven? Navsezadnje je slednji le kup besed zloženih v stavke na navadnem listu papirja …  Bodite kreativni!

PREBERITE TUDI: Ključne fraze in besede v življenjepisu

Dodajte malo barve, naj ne bo vse zgolj črno na belem!

Seveda z barvami ne smemo pretiravati. Slednje najbolje da uporabljamo kar po pravilu “manj je več”, ne želimo si namreč, da bi naš morebitni bodoči delodajalec naletel na mavrično presenečenje. Z barvami poudarite predvsem tiste stvari, ki se vam zdijo zares pomembne – stvari, ki jih želite še posebej izpostaviti. Z barvami lahko svoj CV oziroma življenjepis razdelite tudi na več delov, ter tako poskrbite, da je ta še toliko bolj berljiv oziroma pregleden.

Bodite unikatni in poskrbite za udaren naslov!

Bi vi kot delodajalec zaposlili kandidata, ki bi svoj življenjepis začel s suhoparnim naslovom ali bi raje v svoje podjetje vzeli človeka, ki bi že samo z naslovom svojega življenjepisa izražal kreativnost in unikatnost? Naslov je namreč velikokrat ključnega pomena, zato poskrbite, da bo ta bralca dobesedno prisilil k branju nadaljevanja. Že v prvem stavku oziroma naslovu lahko namreč poudarite in izpostavite tiste svoje vodilne prednosti, v katerih mislite, da ste boljši od drugih kandidatov.

PREBERITE TUDI: Najpogostejša vprašanja na razgovorih za zaposlitev

Pomembni so začetki!

Zlato pravilo, ki ga imejte v mislih, ko začenjate pisati svoj življenjepis. Vaš družinski status in podobne zadeve delodajalca ravno ne zanimajo kaj dosti – tovrstne podatke zato v življenjepisu raje izpustite. Namesto tega v prvih nekaj stavkih izrazito navedite, zakaj in kako ste boljši od drugih kandidatov, in poskrbite, da si bo delodajalec želel zaposliti vas!

Zapomnite si namreč, da je zgolj od prvih nekaj stavkov odvisno, ali bo delodajalec prebral vaš življenjepis do konca – ali pa ga preprosto odvrgel nazaj na kup.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj