To, da ustnice obarvate v izrazito temne odtenke, je vsekakor drzna poteza. Je tudi hvale vredna poteza, če se tega lotite pravilno. Če ste novi v svetu temnih šmink, potem preberite nekaj nasvetov.

PREBERITE TUDI: Top 5 mat rdečih drogerijskih šmink

Če si želite nositi temne šminke, pa ne veste točno, kako, ali s čim kombinirati in v kakšnih situacijah si jih nadeti, potem predlagamo, da najprej poskusite s svetlejšimi odtenki, da si pridobite začetni pogum in samozavest. Temni odtenki šmink ponujajo ogromno: od temno rdečih, vijoličnih, rjavih do črnih odtenkov. Pomembno je, da pri izbiri barve in odtenka šminke upoštevate vaš podton kože, celoten outfit in ličenje ostalega dela obraza: Zlato pravilo: ‘Manj je več’. Pomembno je, da ličil ni preveč; če boste imeli še močno naličene oči, lahko make up izpade slabo, vaš videz pa gotski.

PREBERITE TUDI: Naravna koloristika in simbolika barv

Piling ustnic

Ustnice morajo biti za nanos šminke dobro pripravljene in brez odvečnih odmrlih delcev povrhnjice. Poskrbite, da bodo ustnice gladke. Piling lahko naredite z zobno ščetko, s čimer boste tudi izboljšale prekrvavitev ustnic. Piling ustnic lahko naredite tudi z medom in sladkorjem.

Vlaženje

Na suhih ustnicah ne bo dobro izgledala nobena šminka. Pomembno je, da ustnice navlažite, da bodo mehke in voljne.

Začrtajte robove

Priskrbite si svinčnik za ustnice, s čimer boste poskrbele za obrobo ustnic. Obroba ustnic je pomembna, ker tako lahko lepo ustvarite obliko (seveda čimbolj po naravni meji med ustnico in kožo!), hkrati pa preprečite, da bi se šminka ‘razlila’ preko omenjene meje.

Nanesite šminko

Nanos šminke naj bo enakomeren in po vsej površini ustnic, a lepo do robov. Če je nanos uspešen, preverite tudi z različno mimiko obraza; zehanje, smejanje, poljub.

Dodatni triki

Ombre

Pogumnejše in spretnejše se lahko odločite za ombre stil šminke, kar bo tudi optično povečalo ustnice. Ombre na ustnicah v praksi pomeni, da na zunanje kotičke nanesete temnejši odtenek, na sredino ustnic pa svetlejšega.

Samozavest

Temno šminko je potrebno nositi samozavestno, brez tega je ves trud za videz odveč.

Mat ali svetleč videz

Premislite tudi, ali želite mat ali svetleč videz. Temni odtenki optično pomanjšajo ustnice, zato lahko za optično večji videz na sredino ustnic dodate glos ali malenkost svetlejši odtenek.

Papirnat robček

Star trik je, da po prvem nanosu med ustnice stisnite papirnati robček, nato pa dodate drugi nanos šminke.

Od blizu preverite, ali je šminka res lepo in natančno nanesena; še posebej pri temnih odtenkih moramo biti previdne, saj se vsak spodrsljaj jasno vidi. Odstranite morebitno odvečno šminko na notranji strani ustnic, da vam ne bo pristala na zobeh.

Da bo šminka dlje ostala na ustnicah, uporabite ta trik: Trik, da bo šminka zdržala dlje

PREBERITE TUDI: 50 odtenkov … rdeče šminke?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj