A kaj, ko je zunaj tako vroče in obožujete kratke hlače! Če vam kratke hlače delujejo bolj mikavno kot dolge ali kot krilo, potem preverite, kakšne izbrati in kako jih nositi, da boste to, kar ste: uglajene in svojim letom primerno urejene ženske. To seveda ne pomeni, da jih lahko oblečete za v službo, a za vsakodnevne priložnosti bodo nadvse dobrodošle, sploh v tej vročini!
 

Kakšne izbrati?

Predvsem tokrat iščemo kar se da ženstven in eleganten videz, zato npr. bermuda hače in džins ali podobnih neelegantnih materialov niso primerne.

DA vs. NE

Visok pas

Kratke hlače iz blaga in z visokim pasom so videti neprimerljivo bolj odraslo in damsko kot npr. iz džinsa ali če so prekratke. Zato izberite malo daljši kroj – nekje do sredine stegen – z visokim pasom, ki vam bodo res vsestransko služile. Prednost visokega pasu je tudi v tem, da je potem pas videti ožji, kar je po 40-em še toliko bolj dobrodošlo.
 

Poskusite čipke

Pretekla leta so bile izjemno modne čipkaste kratke hlače, letos pa je čipko nadomestilo kvačkanje. Če jih kje dobite, izberite torej čipkaste ali kvačkane, kar bo ustvarilo zelo ženstven videz. V kombinaciji s preprostim zgornjim delom boste pojem elegance.
 

Kakovostno, lepo padajoče blago

To, kako smo videti v določenem kroju, je v veliki meri odvisno od tega, iz kakšnega blaga je. Zato ne kupujte preveč preprostih bombažnih materialov in krojev (torej ne preveč športnih), saj ne bodo videti nič kaj damsko in elegantno. Izberite elegantno, lepo padajoče blago (npr., viskoza in razne mešanice), ki bo poskrbelo za eleganten videz.
 

PREBERITE TUDI: Kaj v vročem poletju obleči v službo, na delovno mesto?

 

Izberite (ustrezen) potisk

Če ste ljubiteljice vzorcev, potem izberite hlače s potiskom. Že nekaj let so izjemno moderni rožasti potiski, letos tudi vezenine z rožami. Če pa vam cvetlice na oblačilih niso blizu, vam ostanejo grafični in živalski potiski. Zgornji del v tem primeru izberite v eni izmed barv potiska (najbolje da v barvi, ki jo je v potisku najmanj).
 

Naj bodo dovolj velike

Le malo stvari izgleda tako neprimerno kot premajhna oblačila, zato če ste med številkama ali v dvomu, pa ni ravno 'tisti čas' v mesecu, ko ste vse zatekle in zabuhle ali nimate slučajno ravno 2 kg viška od dopusta – potem izberite številko večje. Tako bodo lepše padle ob vaših stegnih; počutile se boste bolj udobno in vaša stegna bodo videti lepša in vitkejša.
 
 

Poiščite poseben kroj

Rezane postrani; spredaj na 'špički', dvojno blago; letos tako zelo modni volančki … elegantne, posebno krojene kratke hlače so nova obleka.
 

Všit pas iz blaga

Letos najbolj moden kroj hlač s pasom iz blaga ima seveda tudi svojo 'kratkohlačno' različico – torej kratke hlače s pasom iz blaga. Zaradi pentlje, ki jo zavežemo spredaj, delujejo zelo bogato, zato je večina ostalega nakita odveč, previdne pa bodite tudi pri izbiri zgornjega dela, ki naj bo kar se da preprostega kroja in enobarven.
 
 

Kako jih nositi?

S suknjičem in elegantnimi balerinkami ali visokimi petami

Preprost, a eleganten outfit za pijačko po službi ali v petek popoldan. Če ne gre za kako bolj fino priložnost so primerne celo za večerni izhod, sploh če boste dodale suknjič in balerinke zamenjale z visokimi petami.
 

Ujemajoč se zgornji del

Zelo urejen, damski, skorajda malce 'šefovski' videz.
 

Elegantna, lepo padajoča bluza

Zelo prefinjen videz, primeren celo za na določena delovna mesta in neformalne priložnosti, kjer želite izgledati kar se da elegantno. Spodaj obujte elegantne balerinke ali – še bolje – sandale z visoko peto, dodajte pisemsko torbico in že ste nared.
 

Prevelik pulover / majica

Preveliki zgornji deli, predvsem majice in puloverji, ostajajo v trendu, zato jih lahko na idealen način ponovno uporabite na kratke hlače. Najboljši videz bo na džins ali kratke hlače ne pretirano elegantnega kroja (a tudi ne športne). Spodaj lahko obujete espadrile, balerinke, japonke ali superge.
 

S topom, ki razkriva ramena

Največji letošnji trend se bo izvrstno podal na kratke hlače. Čudovit poletni videz.
 

Nasveti

Elegantni kosi: karkoli boste obule ali oblekle poleg, naj bo raje bolj elegantno kot manj. Četudi ste izbrale posebno krojene ali potiskane kratke hlače, naj bo zgornji del sicer enobarven in minimalističen, a ne športni.

Kažite le en del telesa: prav tako imejte v mislih, da če kažete noge, naj bo zgornji del vedno bolj pokrit (npr. elegantna, tanka, lepo padajoča bluza z dolgimi ali tričetrt rokavi iz viskoze ali svile).

Torbice: enako velja za torbice: izberite elegantne pisemske torbice, torbice za čez ramo ali ročne, izogibajte pa se športnim modelom, vključno z nahrbtniki. Želite namreč ustvariti damski, ne športni videz.
 

Nakit: vedno dodajte nakit, najbolje takega, ki posnema videz zlata in srebra. Presenečene boste, kako močan vpliv ima na celotni videz in vašo pojavo.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj