Zakaj srajca in ne bluza? Ker gre za kos, ki prihaja iz moške garderobe in ki, čeprav je krojen za žensko telo, nikakor ni lepo padajoča, ženstvena bluza. Zato se klasični beli srajci pač reče srajca, ne bluza.

Kako nositi?

Gre za kos, ki je eden najbolj vsestransko uporabnih in nosljivih, saj ga lahko nosite na vse. Če jo boste oblekle na elegantne hlače ali ozko krilo, imate outfit za v službo. Če na temne kavbojke, prav tako; medtem ko oblečeno na svetlejše modele dobite sproščen outfit za vsak dan.

Če jo boste kombinirale h kratkim hlačam, imate izvrstno, urejeno piknik opremo ali poletni outfit. Še posebej sproščeno in ženstveno bo videti, če boste spodnji del zavezale namesto zapele z gumbi in zatlačile v hlače oz. krilo.

Če jo boste oblekle na elegantno, dolgo krilo, bo presenetljivo izjemna tudi za slavnostne priložnosti.

Kakšno kupiti?

  1. Ko boste kupovale belo srajco, kupite tako, ki vam je ulita. Pazite, da vas ne zateguje čez prsi, saj so razporki, ki zevajo narazen med gumbi, videti zelo grdo.
  2. Prav tako vam ne sme biti preozka čez rame – niti prevelika, saj bo videti nemarno.
  3. Idealno je tudi, da izberete model, ki je teliran, torej oblikovan po ženskem telesu, ter da vsebuje elastan, saj bo tako veliko bolj udobna.
  4. Izogibajte se umetnim materialom, kot je npr. poliester, ki ga je v taki srajci lahko največ 50 odstotkov. Dovolite svoji koži, da diha.

PREBERITE TUDI: Zakaj je bela srajca še vedno zelo modna?

Foto: Pinterest

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj