8 ali več ur sedenja dnevno nam škodi bolj, kot si mislimo. Moramo se malo razmigati in omogočiti telesu gibanje. S tem bojo lažje stekli tudi drugi procesi, ki se v vašem telesu dogajajo, predvsem pa boste kasneje lahko bolj zbrani in s tem boste lažje delali. Sprostili se vam bodo tudi hormoni sreče, zaradi katerih boste boljše volje. Vemo, da si v službi ne morete vzeti časa za vadbo, lahko pa si vzamete vsake toliko časa po par minutk odmora, in se razmigate. Nič hudega, če vas bodo sodelavci čudno gledali, bodite jim vzor in jih povabite, naj se vam pridružijo. Morda celo prepričate šefa, da so taki odmori nujni za učinkovito delo.

PREBERITE TUDI: Pravijo, da je sedenje novodobno kajenje

Ni nujno, da telovadba v pisarni izgleda, kot na spodnji sliki, telovadbo lahko izvajate mnogo bolj diskretno – preberite, kako!

PREBERITE TUDI: Kako nositi džins v službo?

Razmigajte noge

Poskusite čimveč stati, recimo med telefonskimi pogovori (če ob sebi ne potrebujete računalnika) ali med pogovori s sodelavci. Izberite stopnice namesto dvigala. Ko sedite, stegnite nogi in jih premikajte gor in dol. Ko stojite, se povzdignite na prste in nazaj na peto – gor in dol.

Raztegnite se

Raztegnite mišice vratu, ramen in rok in raztegnite hrbet, dobro vam bo delo. Delajte globoke vdihe in izdihe.

6 vaj, ki so vam lahko v pomoč:

PREBERITE TUDI: 9 najboljših vaj za lepo zadnjico (boljše kot klasični počepi!)

Ne glede na to, ali spadate med navdušene športnike ali neaktivne ljudi, vsi bi se morali bolj zavedati posledic škodljivega dolgoročnega sedenja in si vzeti par minutk za razgibanje telesa. Boljše par minutk, kot nič. Če vam zgornje vaje ne ustrezajo, pa vam morda pride prav spodnji video.

PREBERITE TUDI: Posledice pomanjkanja gibanja so takole vidne na našem telesu

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj