… jih je dobro vedeti in upoštevati, če želimo tudi v kratkih hlačah izgledati urejene dame in ne ženske, ki so malce pozabile, da so najstniška leta (in postava) mimo. Ja, seveda – vsakdo lahko nosi, kar želi – a če želimo izgledati resno in elegantno, predvsem pa letom primerno, bomo po določeni starosti upoštevali nekaj pravil.

DA: izberite ustrezno dolžino

Torej vsaj nekje do sredine stegen. Če imate stegna zelo močna ali veliko celulita, pa raje izberite hlačno krilo (po novem 'culottes') iz tankega, lahkega materinala, s katerim jih boste uspešno skrile, ne da bi vam bilo zato bolj vroče.

NE: ne omejite se na športne bermuda hlače

Imate toliko več (precej bolj elegantnih) možnosti, ki segajo od sredine stegen pa do kolen.

DA: kupite pol številke do številko večje

Poleg tega, da v vročini preprosto ne paše nositi preveč oprijetih oblačil, bodo malce večje tudi lepše izgledale in lepše padle ob telesu, zaradi česar bo videz bolj eleganten.

NE: ne ostanite le pri džinsu

Lepo padajoče tkanine kot so viskoza, lan, svila, tudi bolje obdelan bombaž, so lahke, zračne (in torej manj vroče kot džins) in predvsem videti veliko bolj elegantne.

DA: nosite jih samozavestno

Zato je toliko bolj pomembno, da kupite take, v katerih se boste res dobro počutile. Če npr. veste, da so stegna vaša šibka točka in se ne počutite dobro, če so vidna, ne glede na to, kaj oblečete, potem raje izberite daljši model. Pomanjkanje samozavesti se namreč vidi na obrazu, po govorici telesa – preprosto se čuti, ne morete je skriti, zato je toliko bolj pomembno, da se v svojih oblačilih res dobro počutite.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj