Vendar verjamemo, da obstaja ena stvar, ki je morda pomembnejša od vseh ostalih: samodisciplina. Če nimate samodiscipline, ne skrbite. Ljudje se lahko tega priučimo. S trdim delom in ustvarjanjem navad lahko prav vsak postane zelo disciplinirana oseba.

Zavežite se temu

Popolnoma in v celoti se posvetite izboljšanju svoje samodiscipline. Pomislite, koliko boljši boste in kako se boste počutili, ko boste super disciplinirani. Zapišite, kako se želite spremeniti in zakaj se želite spremeniti. Naredite vse, kar morate storiti, da to ne pozabite. Če se temu ne boste popolnoma posvetili, boste verjetno na koncu obupali.

Spoznajte svoje slabosti – in delajte na njih

Vsak ima slabosti. Zato ugotovite, katere so vaše slabosti, negativno vedenje in slabe navade. Odločite se, kaj morate spremeniti, in določite načine za spremembo teh stvari. Berite knjige, berite članke in naredite načrt za spremembo.

Odstranite skušnjave

Ko ugotovite, katere so vaše slabosti, morate odstraniti vse skušnjave, ki so potrebne, da se tem slabostim izognete. Na primer: recimo, da poskušate postati bolj zdravi in ​​morate spremeniti svoje prehranjevalne navade, vendar je čokolada vaša šibka točka. Potem se znebite vse čokolade, ki jo imate, in je ne kupujete več.

Vizualizirajte in načrtujte

Vizualizacija je po našem mnenju pomemben del postavljanja ciljev. Če se torej želite disciplinirati in doseči svoje cilje, si jih morate vizualizirati in o njih jasno razmišljati ter nato ustrezno načrtovati. Ustvarite podroben, izvedljiv seznam korakov, ki jih boste morali narediti, da dosežete cilj ali cilje, h katerim si prizadevate.

PREBERITE TUDI: Mesečni reset: 5 stvari, ki jih morate narediti na začetku vsakega meseca

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj