Umetnica ličenja, ki skrbi za make-up Hailey Bieber, razkrila, kako ustvariti brezhibno polt.

V zadnjem času je opaziti navduševanje nad kožo, ki je videti, kot da sije od znotraj navzven, kakršno ima Hailey Bieber. Njeno polt praktično vsakodnevno občudujejo množice na Instagramu – je sijoča in resnično izgleda, kot da je osvetljena od znotraj. Kako ji to uspeva?

Poleg skrbne rutine nege kože njena umetnica ličenja, Mary Phillips, pozna kar nekaj trikov o ustvarjanju sveže in brezhibne polti. “Moje stranke zahtevajo različne vrste ličil,” pravi. “In čeprav se njihove zahteve razlikujejo, je njihova želja sveža, navlažena in sijoča koža naravnega videza.”

 

Kako jo doseči?

1. Začnite z vlaženjem

“Zame je sodobna polt svež in brezhiben videz kože, ki je rahlo matirana na T-območju, a še vedno sijoča na najvišjih točkah obraza. Začne se z zdravo, navlaženo kožo. Upoštevanje rutine nege in rutinsko vzdrževanje kože sta vedno koristna – ključno je tudi vedeti, kaj najbolje deluje na vašo kožo, ter uporabljati prave izdelke in pripomočke. Izdelki, ki jih uporabljam za izboljšanje svoje polti, so primer, podlaga, korektor, puder, bronzer, rdečilo in osvetljevalec.”

2. Nanesite primer

“Primer pomaga izboljšati videz ličil, ki jih nanesete, in poskrbi, da so obstojna ves dan. Rada imam res brezhibno, gladko polt, in če jo želite doseči, začnite z osnovnimi izdelki: primerjem, podlago in korektorjem. Ključen je primer, ki zagotovi, da ta gladka podlaga ostane obstojna, poleg tega pa ga je mogoče hitro in enostavno nanesti.

3. Poiščite pravo podlago

“Izbira dobre podlage se začne pri osebnih preferencah in tipu kože. Če imate suho kožo, bi uporabila vlažilno podlago s sijočim končnim videzom. Če imate mastno kožo, priporočam, da si omislite bolj mat podlago ali pa uporabite podlago, ki absorbira olja.”

“Podlago najraje nanašam s čopičem, tako da začnem na sredini obraza in jo razmažem navzven, proti liniji las. Po nanosu podlage dodajte korektor, kjer je to potrebno – zlasti pod očmi, okoli nosu, na sredini čela, na mostu nosu in na sredini brade. S tem boste na teh mestih dodatno prekrili in polepšali polt. S pudrom v prahu ali kamnu podlago utrdite.”

5. Poskrbite za sijaj

“Ko ste nanesli podlago, na predele obraza, kamor naravno posije sonce, nanesite bronzer, ki bo koži dal toplino in dimenzijo, z rdečilom za lica pa dodajte mladostno rdečico. Za dodaten sijaj dodajte osvetljevalec na najvišje točke obraza, kot so ličnice in obrvi.”

6. Oči nežno poudarimo

“Vedno svetujem, da oči rahlo poudarite tako, da na veko in pod spodnjo linijo trepalnic nanesete svetlo rjavo senčilo ali liner. Privihamo trepalnice in nanesemo maskaro, da odpremo oči in jih poudarimo, nato pa rahlo napolnimo obrvi in nanesemo gel za obrvi, da jih učvrstimo.”

7. Navlažite ustnice

In za konec? “Nanesite obarvan balzam za ustnice, da jih obarvate in navlažite.”

Imejte realna pričakovanja

Seveda pa je treba imeti realna pričakovanja – takšen videz polti lahko dosežemo v dvajsetih in tridesetih letih, ko je koža še mladostno napeta, v štiridesetih in kasneje pa precej težje. Vseeno pa smo lahko negovane in urejene v kateremkoli življenjskem obdobju, pomembno je le, da ličenje prilagodimo svoji starosti oz. stanju kože.

PREBERITE TUDI: Zakaj bi morala vsaka ženska nositi make-up?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj