Od modnih revij do Instagrama in raznih zvezdnic tipa Kardashian – dejstvo je, da so super ravni in super sijoči lasje že nekaj let velik trend. Če boste iskali po družbenih omrežjih, iščite ‘glossy hair’ ali ‘liquid hair’ in videli boste, da je trend letos postal prava obsesija.

Če si tudi same želite tak videz – kako ga doseči?

Če imate ravne lase

Če imate že same po sebi ravne in gladke lase, to ni težavno – videz super gladkih in sijočih las dosežete z dvema preprostima trikoma:

  1. V vodo za izpiranje las po pranju dodajte malo kisa
  2. Lase sperite s hladno vodo

Če pa so vaši lasje valoviti, skodrani ali le negladke teksture, boste imele malce več dela.

Gladenje s kleščami za ravnanje las

Kaj potrebujete?

  • Čistilni šampon
  • Balzam ali masko za lase
  • Sredstvo za zaščito las pred vročino
  • Klešče za ravnanje las

Postopek

Če uporabljate sredstva za oblikovanje las, morate vsaj vsako tretje pranje las uporabiti čistilni šampon, da odstranite obloge, ki lase obremenjujejo in zmanjšujejo lesk.

Po potrebi uporabite balzam ali masko za lase, če so vaši lasje suhi in poškodovani, a ne pretiravajte, da las ne obtežite.
Pazite, da dobro sperete z las in na koncu uporabite hladno vodo.

Nanesite kak sprej ali drugo sredstvo za lesk las in zaščito pred visokimi temperaturami.

S kleščami previdno zravnajte lase in jih na koncu po potrebi namažite s kapljico ali dvema olja ali seruma za sijaj las. Ne pretiravajte s količino, da lasje ne bodo mastni!

Kar se tiče tega načina, se je treba zavedati, da kljub uporabi sredstev za zaščito las pred vročino, ta niso čudežna ion se lasje ob vsakem tovrstnem tretmaju tudi malce poškodujejo. Zato lase ravnajte s kleščami čim redkeje.

Uporaba t.i. ‘polbarve’

To so izjemno blage barve z zelo nizkim odstotkom peroksida in brez amoniaka, ki las ne poškodujejo, ne spremenijo bistveno barve, temveč lase le rahlo ‘tonirajo’, hkrati pa dajpo izjemen lesk. Pri nas so na voljo npr. Garnier Movida, L’Oreal Casting in Poly Tönungs-wasche.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj