… odvisen od tega, kdaj se oseba ponoči nenehno zbuja. Na podlagi te zamisli različni organi vašega telesa spodbujajo posebna čustva in duhovna stanja. Spanje je v kitajski medicini zelo cenjeno in je ključni vidik našega fiziološkega počutja.

Zbujanje med 23. in 1. uro zjutraj

Tradicionalna kitajska medicina to časovno obdobje pripisuje žolčniku, ki je del tega, kar nadzoruje naša čustva. Navaja, da je žolčnik odgovoren za našo strast do življenja, dejanja in samozavest. Ko je žolčnik uravnotežen, se počutimo srečne in zadovoljne. Če pa doživljate pomanjkanje strasti, težave pri odločanju ali plašnost, vaš žolčnik ni sinhroniziran.

Zbujanje med 1. in 3. uro zjutraj

Jezni ste. Jeza je povezana z jetri. Ko imamo občutke zamere, ki ostanejo neizraženi, se sčasoma kopičijo v jetrih. Torej, ko poskušate prespati vso noč, vas telo noč za nočjo spominja na ta mučen občutek.

Zbujanje med 3. in 5. uro zjutraj

Višja sila vam skuša nekaj povedati. To je čas, ko so najbolj aktivna pljuča. V tradicionalni kitajski medicini so pljuča odgovorna za premikanje energije skozi celotno telo in zagotavljanje imunske zaščite. Znane so tudi po tem, da signalizirajo stanja depresije in žalosti.

PREBERITE TUDI: Ali starejši res potrebujejo manj spanca in zakaj imajo težave s spanjem?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj