…zato je dobro vedeti, kako ravnati v takem primeru.

Roo Yori, pasji trener, pravi, da bi vsi tekači morali vedeti, kako se odzvati, če vas napade pes.

1. Ne bežite

Naravni človeški refleks je, da poskušamo zbežati pred nevarnostjo, v primeru napada psa pa lahko to le poslabša situacijo, trdi Roo. Obstaja namreč velika verjetnost, da vas bo pes dohitel, saj mu je v naravi, da ‘preganja’ oziroma lovi. 

2. Stojte negibno

Roo pravi, da je najbolje, da stojite povsem negibno, saj psu ne boste zanimivi, če se ne boste odzvali nanj. V takšnem primeru psi največkrat človeka samo povohajo in odidejo stran. Ko pes odide, počakajte, da bo dovolj oddaljen, potem se pa potiho umaknite na varno.

3. Bodite ‘skala’

Če vas pes kljub zgornjim nasvetom napade in vas prevrže na tla, se zvijte v klobčič in si z rokami zavarujte glavo. V tem primeru spet obstaja velika verjetnost, da psu ne boste zanimivi in bo kmalu odšel.

4. Bodite previdni

Če je le mogoče, za tek izbirajte poti, kjer imajo lastniki pse na povodcih. Pred prvim tekom lahko, če sama pot to dopušča, pot nekajkrat prevozite z avtomobilom, da se prepričate ali je varna. 

Če med tekom opazite psa, ki se vam zdi nevaren, poskusite ohraniti čim večjo distanco, da s psom ne boste prišli v stik, še svetuje Roo.

 

PREBERITE TUDI: Psi takole prepoznajo počutje svojih lastnikov

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj