Demiseksualni ljudje ne morejo imeti spolnih odnosov, če z osebo ne vzpostavijo močne čustvene navezanosti in zaljubljenosti. Torej, če ni čustvene vezi, tudi spolne privlačnosti ni. Če se prepoznate v spodnjih točkah, ste tudi vi demiseksualni.

PREBERITE TUDI: 10 razlogov, zakaj se moški bojijo močnih žensk, ki znajo razmišljati in čutiti globlje

1. Ne morete kar tako v romantično razmerje

Ne morete kar tako v romantično razmerje brez prvotne podlage prijateljskega razmerja. Pomembno vam je, da svojega bodočega partnerja najprej vidite kot dobrega prijatelja. Verjamete, da bi morala obstajati močna vez med dvema človekoma, še preden se tudi romantično zapleteta.

2. Spolni odnosi vas ne ganejo

Nekatere ljudi privlači že sama misel na to, da bi z nekom, ki jih fizično privlači, imeli spolni odnos – ampak vi niste med njimi. Vi najprej iščete nekaj globjega: čustveno vez. Spolni odnos vidite šele kot rezultat močne čustvene povezanosti (in ne obratno).

3. S partnerjem radi spite – brez spolnih odnosov

S potencialnim partnerjem radi spite – kar pomeni, da dejansko skupaj le spite, se ‘crkljate’, objemate in uživate zgolj v tišini in bližini, kjer se čutita zaljubljenost in ljubezen. To vam je celo ljubše kot sam spolni odnos.

4. Ideja spolnega odnosa za eno noč vam je naravnost odbijajoča

Niti pod razno ne razumete, kako imajo drugi lahko spolni odnos za eno noč; kako sploh lahko vidijo užitek v nečem, kar ne vključuje čustev, temveč le fizično zadovoljitev.

5. S prijatelji in znanci se težko pogovarjate o ljubezni in spolnosti

Vaš unikaten in redek pristop do razmerij je tisti, ki vam otežuje to, da bi razumeli vidike drugih. Preprosto ne razumete, kako so lahko tako hitro vpleteni v fizične stike, ki bi morali pomeniti veliko več kot le to.

PREBERITE TUDI: Ojoj! Samska pri 30-ih?

6. Razmerje vam pomeni več

Za vas razmerje niso le spolni odnosi. Spolni odnos je za vas le rezultat razmerja. Ideja, da si nekateri pari ne morejo predstavljati razmerja brez divjih in zanimivih posteljnih aktivnosti, vam je tuja. Morda bi celo lahko bili ste v razmerju brez spolnih odnosov, vsaj določeno obdobje.

7. Človekova osebnost vas privlači bolj kot videz

Človekova osebnost je tista, ki vas lahko izjemno privlači; to vam je celo bolj pomembno kot pa njegov videz. Če človek ne zna vzpostaviti inteligentnega pogovora ali pokazati čustev, mu tudi njegov fantastičen izgled ne pomaga kaj dosti.

8. Za vas ni ljubezni na prvi pogled

Rek, da se nekdo zaljubi na prvi pogled, težko razumete, saj se sami lahko zaljubite šele ko se prepričate, da se s človekom ujamete v intelektualnem in čustvenem odnosu. Težko je za vas razviti romantični interes do nekoga, ki ga ne poznate dobro.

9. Ko ste vdani, ste vdani

Ker je za vas velik zalogaj, da vzpostavite razmerje, (in vzpostavite ga po tem, ko so vsi visoki kriteriji doseženi), potem v odnos vložite vse, kar lahko. Predanost je za vas pomembna.

10. Veselijo vas dobre debate

S partnerjem najbolj uživate, ko imate produktivne debate. Radi imate pogovore o težjih, intelektualnih in zanimivih temah, ne marate pa pogovorov o puhlih tematikah, saj vam ničesar ne dajo.

11. Ne marate flirtanja

To ni vaš pristop do razmerij. Enostavno vam je ideja, da bi se šli zvečer ven zabavat in iskat partnerja, naravnost smešna, če ne celo ponižujoča. Vaše razmerje bo rezultat prijateljstva in ne lahkega zapeljevanja.

Demiseksualni ljudje niso nujno nepoboljšljivi romantiki; gre le zato, da jih ne more fizično privlačiti nekdo, s katerim se ne ujamejo intelektualno in do katerega ne čutijo čustvene povezave. Torej jih ne more privlačiti nekdo zgolj površinsko, npr. na podlagi videza.

PREBERITE TUDI: Kdo so sapioseksualci?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj