Ni znanstveno podprte formule za uspeh – to zagotovo drži. In ni jasnega recepta za srečo. Obstaja pa nekaj dejavnikov, ki so skupne uspešnim ženskam. Kaj so njihove jutranje rutine? Preberite nekaj nasvetov uspešnih žensk in njihovih začetkov dneva. Tole so njihovi nasveti.

PREBERITE TUDI: 7 skrivnosti super produktivnih žensk

Svoje prioritete določite na podlagi tega, kar vas osrečuje

Da lahko preidemo k nasvetu številka dve, je naprej pomemben nasvet številka ena. Nikar naj vas delo ne ugonobi. Vzemite si čas za počitek, rekreacijo, sprostitev in vse, kar vas osrečuje. Ne smete imeti slabe vesti, takrat ko si vzamete prosti čas zase. V prostem času namreč polnite energije in sem ustvarjate novo moč za nove izzive, ki jih zaradi tega izvedete toliko bolje. Lahko torej rečemo, da tudi v prostem času ne ‘zabušavate’ temveč prav s tem delate veliko za svoj uspeh; delate namreč na sebi, kar bo dolgoročno prineslo odlične rezultate, tako v ‘biznisu’ kot osebno. Le zadovoljni boste tudi spočiti in naspani, kar vam bo dovolilo, da vstanete bolj zgodaj, kar nas pripelje do nasveta številke dve.

Dan začnite z mirno, sproščeno energijo

Vemo, da je težko, a vstanite dovolj zgodaj pred začetkom dela ali obveznostmi. Razlika je namreč, ali svoj dan začnete z receptom za slab dan: vstanete tik pred zdajci, se na hitro uredite, ne spijete prve kave, le norite po cesti do službe, ali pa ste si izbrali, da boste dan začeli mirneje. Vstanite prej, v miru spijte kavo, naredite kakšno vajo za razteg, z dobro glasbo se spravite v dobro voljo in se dobro uredite. Tako se boste počutile močne in vesele in s tako energijo vas nič ne more ustaviti!

Meditirajte

Vsaj 15 minut na dan si vzemite le zase, in poskusite meditirati. Že zjutraj. Tako si postavite močen center same sebe, globoko zadihate, stvari pogledate z razdalje in se vrnete v buren vsakdan bolj pomirjeni.

Poslušajte glasbo, ki vas navdihuje

Glasba je odlično orodje, ki vas opomni, da je potrebno živeti tukaj in zdaj, in ki dvigne vaše razpoloženje. Namesto radijskih postaj si zavrite svojo priljubljeno glasbo in nemudoma se boste počutile boljše.

Jutranja prha

Jutranja prha poživi telo in duha. Mnogo uspešnih žensk si zjutraj privošči prho, saj jih le ta dodobra zbudi in pospeši prekrvavitev.

Organizirano jutro

Že večer prej si pripravite oblačila in vse, kar potrebujete za miren začetek jutra. Če imate otroke, se dogovorite za jutranji proces s partnerjem, da zoptimizirate čas. Medtem, ko otroci jedo zajtrk, se vi lahko naličite. Ključna je organizacija.

PREBERITE TUDI: 7 navad srečnih ljudi

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj