Ideja o konferenci SEMPL se je porodila pred dvajsetimi leti, kot potreba po izobraževanju medijskih načrtovalcev. SEMPL v dvajsetih letih ni samo prerasel iz ozko specializiranega seminarja v dogodek, ki s svetovno znanimi govorci uvaja najnovejše medijsko-komunikacijske trende, temveč se je preobrazil v eno najpomembnejših konferenc v regiji. Za privlačno jubilejno podobo dogodka so tudi letos poskrbeli na agencij Futura DDB.

Valerija Prevolšek

SEMPL, najpomembnejša regijska konferenca s področja trendov v marketingu, medijih in komunikacijah, letos praznuje dvajset let in bo 29. in 30. novembra v portoroški GH Bernardin ponovno pritegnila več kot 1.200 strokovnjakov medijsko-komunikacijske stroke.

Valerija Prevolšek, predsednica SEMPL-a in direktorica Media Poola, napoveduje, da bodo tudi 20. obletnico konference obeležili s skrbno izbranimi govorci: “Program je tisti del SEMPL-a, s katerim vsako leto razvajamo naše udeležence in s katerim smo si prislužili ugled enega najkakovostnejših dogodkov v tem delu Evrope. Seveda si želimo 20. rojstni dan praznovati ne le simbolno, temveč tudi s presežki na samem dogodku, pri čemer posebno pozornost namenjamo programskemu delu.”

S Petrom Hinssenom že napovedan odličen program

Presežke v programu, ki jih obljublja Prevolškova, organizatorji napovedujejo že s prvim potrjenim govorcem. Gre za karizmatičnega vizionarja, ki ga v regiji še nismo imeli priložnosti poslušati. Belgijec Peter Hinssen se redno pojavlja kot gost na največjih konferencah in forumih tehnoloških velikanov, kot so Google, Microsoft in Apple, njegova zadnja knjiga Dan pojutrišnjem (The Day After Tomorrow) pa se redno uvršča na sezname najboljših poslovnih knjig zadnjega leta.

Hinssen, ki velja za izjemnega poznavalca tehnoloških trendov in vplivov na prihodnost organizacij ter poslovne modele, bo na SEMPL-u govoril prav o tem, kako se znajti v svetu hitrih sprememb. Svetoval bo, kako obstoječe poslovne strukture in razmišljanje spremeniti za uspeh in rast v ekosistemih, ki se šele porajajo.

Sirene kot prispodoba usklajenosti med formo in vsebino

Na 20. SEMPL-u bo zapeljevala morska deklica; popkulturna interpretacija mitoloških siren, ki so ladje mornarjev s petjem zvabile na čeri. V dvajsetih letih delovanja je SEMPL, ki poleg forme v ospredje že ves čas postavlja predvsem vsebino, namreč moral priplavati na površje v morju številnih uveljavljenih marketinških dogodkov.

“Za dobro celostno izkušnjo morata forma in vsebina hoditi z roko v roki. Privlačna forma nas sicer lahko zapelje, a če v sebi ne skriva prave vsebine, dober prvi vtis hitro izzveni,” so idejno zasnovo letošnje podobe konference pospremili v oglaševalski agenciji Futura DDB. Kot dodajajo, za razliko od mitologije na obali SEMPL-a na čeri ne boste naleteli.

V okviru konference SEMPL bodo z nagradami Sempler tudi letos nagrajeni največji medijski dosežki v regiji. Poleg tega bodo imenovali že četrtega medijskega menedžerja leta, ki se bo v elitnem klubu prejemnikov tega naziva pridružil Pavlu Vrabcu, Marku Kolblu in Petru Franklu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj