Stamos je o dogodku spregovoril v svoji novi knjigi “If You Would Have Told Me”.

V svoji knjigi If You Would Have Told Me, ki izide 24. oktobra, je 60-letni igralec serije Polna hiša razkril, da je kot otrok preživel spolno zlorabo, in povedal, da se je dogodek zgodil z njegovo varuško iz otroštva.

Stamos je ekskluzivno spregovoril z revijo PEOPLE in povedal, da je bilo “potrebno napisati knjigo”, da je spoznal, da so bila dejanja njegove varuške neprimerna. “Mislim, vedel sem, to je bilo vedno v ozadju, zato se tako zavzemam za žrtve,” je dejal. “Počutil sem se, da se tega blago spominjam. Vedno je bilo tam, vendar sem pometel pod preprogo, kot to počnejo ljudje, kajne?”

V četrtek je Stamos na svojem Instagramu objavil videoposnetek, v katerem je javno komentiral zgodbo in dejal, da želi “razpravljati” o nekaterih podrobnostih.

 

“Bil sem obveščen, da je odlomek iz moje knjige danes dobil nekaj odmeva v tisku, zato želim o tem razpravljati,” je dejal. “Že skoraj 40 let sem zagovornik in predstavnik organizacije Child Help, ki si strastno prizadeva za boj proti zlorabi otrok in njeno preprečevanje.”

“Ta odnos in naziv njihovega predstavnika globoko cenim. Zame je zelo pomemben. Morda se zdaj kdo od vas lahko poveže s tem, kar se mi je zgodilo, ko sem bila otrok. To je bil zaskrbljujoč dogodek z varuško.”

“In nisem vedel, kako naj se odzovem, nisem vedel, ali naj komu povem. Bilo je čudno. In takrat sem vedel in zagotovo vem tudi zdaj, da se s temi občutki ne bi smel ukvarjati pri tako mladih letih. Zato sem vse to pometel pod preprogo in o tem nikoli nisem govoril.”

“Pred približno petimi leti sem pisal govor, ki sem ga nameraval imeti v dobrodelni organizaciji Child Help, začel sem pisati in kar naenkrat se mi je to vrnilo. Preplavila me je kristalno jasna vizija tega, kar se je takrat zgodilo, in bilo je zelo zaskrbljujoče. In pomisli sem: ‘Naj o tem spregovorim v svojem govoru?’ Potem pa sem pomislil, da ne, ta večer je bil namenjen otrokom in ne meni, tako da sem spet vse pometel in si mislil: ‘Nekega dne bo pravi čas, da o tem spregovorim.'”

“Po dolgem razmišljanju, pogovoru z družino in prijatelji sem menil, da je čas, da o tem spregovorim, zato sem to zapisal v svojo knjigo. Gre le za nekaj odstavkov, vendar je pomembno in globoko.”

Stamos, ki je aprila 2018 z ženo Caitlin McHugh Stamos dobil sina Billyja, je dodal, da je vesel, da je delil svojo zgodbo, da bi drugi lahko čutili podporo.

“Danes so mi pisali trije prijatelji. Trije. Povedali so, da se jim je zgodila podobna situacija in da tega niso nikomur povedali. Torej, če je deljenje moje zgodbe pomagalo celo tem trem mojim prijateljem, potem sem vesel, da sem to storil. Prosim, vedite, da nikoli niste krivi in da si zaslužite biti slišani ter da si zaslužite podporo.”

V pogovoru je igralec izrazil, kako pomembno je bilo, da je v svojih prvih spominih odkrito spregovoril o vseh vidikih svojega življenja, tako o vzponih kot padcih.

“Sicer sem se odločil, da bom napisal zgodbo o junaku, vendar sem si med pisanjem rekel: ‘Ne, povedal bom človeško zgodbo,'” je dejal. “Kajti zgodba o junaku je neumnost. In če ne bi bil stoodstotno iskren, zakaj bi to sploh počel, kajne? Ampak je bilo težko.”

PREBERITE TUDI: Igralka razkrila spolno zlorabo v otroštvu

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj