Začetki joge segajo več kot 5000 let nazaj. Razvijati so jo začeli modreci v Indiji in z raziskovanjem  sebe, svojega telesa in duha ter v sozvočju z naravo razvili posebne telesne položaje in dihalne tehnike, s katerimi so iskali notranje ravnovesje.


Simona Vrhovec

Joga je več kot fizična vadba, je poglobljen odnos do sebe in sveta. Je ena redkih vadb, ki obravnavajo celega človeka: telo, um in duha. Z jogijskimi vajami, tako imenovanimi jogijskimi asanami se zmanjšujejo napetosti v telesu kar vodi v notranji mir in ravnovesje, pravi Simona Vrhovec, mednarodno certificirana učiteljica hatha joge in joge za otroke po program “Rainbow Kids”, lastnica in učiteljica v Mokini Yoga studiu.

Redna vadba joge povečuje vzdržljivost, prožnost, vitalnost, moč in energijo, vzpostavi se notranje hormonsko ravnovesje, izboljša se presnova, vzpodbuja se razstrupljanje telesa ter tako vpliva na vse splošno dobro telesno in mentalno počutje.

Pri izvajanju asan smo pozorni na dihanje, ki ga usklajujemo z gibom pri čemer se vadba  razvije v poezijo giba, uglasimo se sami s seboj in ozaveščamo svoj notranji svet.

"Um pogosto primerjajo z morjem, katerega gladino vznemirijo valovi misli. Če se um umiri, se umiri in zbistri tudi morje ter prikaže se jasno dno."

Hatha joga je oblika joge, ki je najbližje življenjskemu stilu sodobnega človeka. Deli se na fizični del vadbe in na sproščanje, meditacijske tehnike s katerimi umirjamo svoj um. Notranje mirni se tako lažje soočamo z vsakdanjimi stresi. Meditacija in osredotočanje na trenutek sta pot k osebni preobrazbi.

"Življenje z naravnimi cikli, uravnotežena prehrana, redna vadba ter sproščanje so osnovne smernice vse bolj potrebne človeku sodobnega časa."

Vadbo joge je priporočljivo izvajati pod strokovnim vodstvom izkušenega učitelja. Programi Mokini Yoga studia iz Ljubljane so edinstveni, plod izobraževanj pri različnih virih znanja in izpopolnjevanj pri nas in v tujini. Majhne skupine, osebni pristop, individualna obravnava ter prijetno vzdušje vas vabijo na sproščanje v vsakem trenutku dneva.

Simona Vrhovec, lastnica Mokini studia, je mednarodno certificirana učiteljica hatha joge, učiteljica joge za otroke po programu 'Rainbow Kids', NLP Coach in NLP Learning Coach. Njene dolgoletne izkušnje v profesionalnem športu so v pomoč pri poučevanju joge. Opazovanje in razumevanje športne psihologije, ter giba je prednost njenega vodenja ter individualnega pristopa.

Poglobljen vidik in širok  nabor znanj – programi v Mokini Yoga studiu

 

Otroška joga Mini Monkini

Mini Monkini so zabavne in razgibane urice joge za najmlajše. Skozi gibanje in zabavne igrice se otroci naučijo umiriti, slišati sebe in začutiti naravo.  Oponašanje gore, krokodila, mačke in drugih živali, torej položajev iz 'prave' jogijske prakse, tako postanejo zabavne in navihane. Z redno vadbo otroci krepijo motorične sposobnosti, učijo se spoštovanja do sebe in do drugih ter sprostitve.

Vadba za jutranje navdušence

Pravijo, da se dan po jutru pozna in res je, joga naj bi se po tradicionalnih običajih izvajala ob sončnem vzhodu. Jogijske vaje so zjutraj aktivnejše, prebuja se  telo in se pripravlja na nove izzive. Velik poudarek je na dihalnih tehnikah, tehnikah mentalne sproščenosti in stabilnosti. Jutranja vadba je odličen način kako se pripraviti na dnevne izzive.

Joga za začetnike

Joga za začetnike je primeren program za vse tiste, ki se z jogo spoznavajo prvič ali tiste, ki želijo spoznati temelje in  korenine joge pod strokovnim vodstvom. Korak za korakom se osvojijo posamezne asane in se skozi gib in dih se spoznava z osnovami joge. Manjše skupine omogočajo individualen pristop in več časa za vsakega posameznika.

Joga za izkušene

Če pa svoje telo dobro poznate in ste z osnovnimi jogijskimi vajami že seznanjeni je za vas primerna joga za izkušene. Asane so zahtevnejše, dihalne tehnike so naprednejše in jogijska filozofija je poglobljena.

Relax joga

Petkova večerna sprostitev je kot nalašč za napolnitev svojih notranjih moči. Na sprostivenih uricah je poudarek je na sprostilnih tehnikah, zahtevnejših dihalnih tehnikah in tehnikah vizualizacije. To je čas samo za vas, čas popolne sprostitve.

Druge vadbe

Nabor drugih individualnih vadb in delavnic v Mokini Studiu je iz meseca v mesec drugačen. Tako je zelo priljubljena tudi  individualna vadba, to so individualne ure vadbe, svetovanja ter osebnega coachinga. Za osebne treninge se pripravijo programi po želji in glede na cilje udeleženca. Vadba joge in druge tehnike iz področja nevrolinvističnega programiranja pa učinkovito pomagajo pri doseganju zastavljenih ciljev.

Več o urnikih in drugih dogodkih, ki se vrstijo mesecih najdete na spletni strani Mokini Studia in FB strani. Za pokušino povadite s kratkimi filmčki osnovnih vaj na kanalu Youtube, na 21 dnevnem Mokini yoga izzivu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj