Po treh mesecih odsotnosti se je oglasila 42-letna Kate Middleton in razkrila, da je trenutno v zgodnji fazi preventivne kemoterapije, saj je zdravljenje začela konec februarja.

Princesa je januarja prestala večjo operacijo trebuha, ki je bila uspešna. Takrat je veljalo, da stanje ni rakavo, in nobena preiskava ni potrdila prisotnosti raka. Vendar so pooperativni testi kasneje pokazali, da je bil rak prisoten.

V neverjetno ganljivem in močnem osebnem video sporočilu, ki so ga v sredo posneli v studiu BBC, je princesa o svoji diagnozi spregovorila z besedami: “To je bil seveda velik šok in z Williamom sva naredila vse, kar sva lahko, da bi to zasebno predelala in obvladala v dobro najine mlade družine.

Kot si lahko predstavljate, je bilo za to potrebnega veliko časa. Potrebovala sem nekaj časa, da sem si opomogla po veliki operaciji in začela z zdravljenjem. Najpomembneje pa je, da sva potrebovala čas, da Georgeu, Charlotte in Louisu vse razloživa na način, ki je zanju primeren, in da jih pomiriva, da bo z mano vse v redu.”

Kate je dodala: “Dobro sem in vsak dan postajam močnejša, saj se osredotočam na stvari, ki mi bodo pomagale ozdraveti; v mislih, telesu in duhu. Tudi to, da mi William stoji ob strani, je velik vir tolažbe in pomiritve. Prav tako ljubezen, podpora in prijaznost, ki ste mi jo izkazali številni izmed vas. To nama obema veliko pomeni.”

Spodaj si oglejte video s sporočilom Kate Middleton:

 

Kdaj se bo Kate vrnila k javnim dolžnostim?

Tiskovni predstavnik je izjavil: “Princesa se bo vrnila k uradnim dolžnostim, ko ji bo zdravniška ekipa to dovolila. Je dobre volje in osredotočena na popolno okrevanje.”

Celotno video sporočilo valižanske princese:

“Ob tej priložnosti sem se vam želela osebno zahvaliti za vsa čudovita sporočila podpore in razumevanje, medtem ko sem okrevala po operaciji. Za vso našo družino je bilo to neverjetno težkih nekaj mesecev, vendar sem imela fantastično zdravniško ekipo, ki je odlično skrbela zame, za kar sem ji zelo hvaležna. 

Januarja sem v Londonu prestala večjo operacijo trebuha in takrat so menili, da moje stanje ni rakavo. Operacija je bila uspešna. Vendar so preiskave po operaciji pokazale, da je bil prisoten rak. Zato mi je zdravniška ekipa svetovala, da opravim preventivno kemoterapijo, in zdaj sem v začetni fazi tega zdravljenja.

To je bil seveda velik šok in z Williamom sva se trudila, da bi to zasebno predelala in obvladala v dobro najine mlade družine.

Kot si lahko predstavljate, je to zahtevalo veliko časa. Za začetek zdravljenja sem potreboval čas, da sem si opomogel po velikem kirurškem posegu. Predvsem pa smo potrebovali čas, da smo Georgeu, Charlotte in Louisu vse razložili na njim primeren način in jih pomirili, da bo z mano vse v redu.

Kot sem jima povedala, sem zdrava in vsak dan postajam močnejša, saj se osredotočam na stvari, ki mi bodo pomagale ozdraveti; v umu, telesu in duhu. Tudi to, da mi William stoji ob strani, je velik vir tolažbe in pomiritve. Prav tako ljubezen, podpora in prijaznost, ki ste jo izkazali številni izmed vas. To nama obema veliko pomeni.

Upamo, da boste razumeli, da kot družina zdaj potrebujemo nekaj časa, prostora in zasebnosti, medtem ko bom zaključil zdravljenje. Moje delo me je vedno navdajalo z veseljem in veselim se, da se bom vrnila, ko bom lahko, zdaj pa se moram osredotočiti na popolno okrevanje. 

V tem času mislim tudi na vse tiste, ki jim je rak prizadel življenje. Vsem, ki se soočajo s to boleznijo v kakršni koli obliki, sporočam, naj ne izgubijo vere ali upanja. Niste sami.”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj