… proizvajalcev kozmetičnih sestavin, Rahn, že predstavil naravno alternativo plastičnim (polietilenskim) delcem, ki jih proizvajalci kozmetike uporabljajo v pilingih. Gre za tako imenovani 'fossil peeling powder', ki naj ne bi obremenjeval okolja, še zlasti morja. Po tem, ko so strokovnjaki za varstvo okolja izrazili zaskrbljenost zaradi naraščajočih odpadnih piling delcev v morju in zahtevali, da se jih celo prepove, so mnogi proizvajalci kozmetičnih izdelkov, med njimi Unilever, Beiersdorf, Colgate-Palmolive, P&G in L'Oreal, izjavili, da jih ne bodo več uporabljali.

Hkrati pa so šli v akcijo proizvajalci kozmetičnih sestavin in prvi med njimi so že ponudili naravne in okolje neobremenjujoče alternative. Rahn je tako predstavil naravno alternativo plastičnim mikro delcem. Gre za 'fosilni piling prah' mineralnega izvora, ki 100 odstotno naraven in tako idealna alternativa plastiki. Narejen je iz fosiliziranih celičnih sten diatomov, malih alg, katerih usedline se nahajajo na dnu morja. Ker gre za naravno snov morskega izvora, ki se že nahaja v morju, tako ne onesnažuje morja. Proizvajalec je tudi zagotovil, da uporabljajo skrbno rafinirane usedline najvišje kakovosti.

Piling učinek

Piling delci se nahajajo v čistilnih izdelkih za obraz in telo, njihov namen pa je odstranjevalne odmrlih celic s površine kože in pospeševanje obnavljanja, da je koža bolj čista, sijoča, mehka, se manj mašijo pore in da bolje vpija koristne snovi (kakovostnih) izdelkov za nego kože. Za fosilni piling prah so raziskave pokazale, da je primeren tako za pilinge za obraz kot tudi telo ter da temeljito, a nežno odstrani odmrle celice, ne da bi povzročal draženje ali mikro poškodbe. Kako intenzivno bo deloval, pa bo odvisno od količine ter formulacije izdelka.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj