Bolj ko je intenziven efekt na nohtu, toliko bolj bo intenziven efekt na prstanu. Če želite močno viden duochrome efekt na prstanu, priporočam res intenziven duochrome lak, enako velja za shimmer in holografski efekt.

Pravila pri nanašanju lakov na kamenček:

  • Lak nanašajte v obratnem vrstnem redu kot pri lakiranju nohtov, torej najprej crackle lak, najprej krpice, najprej bleščice, najprej vzroček štempljanja, potem šele ‘bazno barvo’. Če je vaš nanos laka tako avtomatiziran da se zmotite  (kot se mi je nekajkrat zgodilo ob ustvarjanju zgornjih prstanov), lahko lak s kamenčka brez skrbi odstranite in začnete znova, poskrbite le da bo kamen suh predno začnete na novo.
  • Prej lahko uporabite podlak, pri holografskih lakih je celo priporočeno, da se bo lažje nanašal, vendar odsvetujem mlečne podlake, ker se pri nekaterih lakih potem podlak opazi na prstanu.
  • Crackle oz. lak ki razpoka noče razpokati na golem kamenčku, tu je podlak obvezen (preizkušeno na lakih znamk p2 in Depend).
  • Pri štempljanju svetujem prav za to namenjene lake in nadlake. Ostali so se mi razpacali. Prav tako sem potrebovala več poskusov, da se je vzroček sploh odtisnil.
  • Zaključite z nadlakom, zavoljo hitrosti (in temeljitosti) sušenja priporočam hitrosušeči nadlak.

Vse skupaj vzame zelo malo časa, toliko kot lakiranje enega nohta, povprečno pa potrebuje prstan sloj laka več. Na koncu še največ časa vzame čakanje na to, da se lak na kamnu posuši in na koncu  sušenje lepila.

izdelava_prstanov_z_laki_za_nohte_6

izdelava_prstanov_z_laki_za_nohte_7

Koliko časa pustite sušenju je odvisno od vas, najbolj zagotovo bo lepilo gotovo prijelo, če ga pustite sušiti čez noč, vendar pa prime že veliko hitreje, odvisno tudi od lepila, ki ga uporabljate.

To je to, prstan je izdelan. Če se vam zelo mudi in zaupate lepilu ga imate lahko narejenega v zelo kratkem času. Oblik osnov za prstane in kamnov je sicer ogromno, le poiskati jih je treba, tu predstavljena je čisto osnovna. Za več informacij lahko obiščete tudi naš forum.

Za konec pa še ena taka kombinacija laka na nohtih z barvno ujemajočim se prstanom.

izdelava_prstanov_z_laki_za_nohte_8

Veliko zabave ob ustvarjanju lastnih kombinacij!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj