Preprosta ideja za izdelavo lastnega in unikatnega venčka – za vse tiste, ki radi ustvarjate sami.

adventni venček

Za izdelavo potrebujemo:

 1. obroč iz stiropora premera 25 cm
 2. trak vatelina širok pribl. 10 cm
 3. rdeče novoletne okraske
 4. zvezdice različnih velikosti
 5. perlice
 6. škarje ali nož
 7. silikonsko pištolo
adventni venček Obroč iz stiropora najprej oblečemo v vatelin. Vatelin je polnilo za odeje in bunde – sestavljen je iz dveh gladkih plasti, med katerima je puhasta plast, na pogled in otip zelo podobna vati. Trak vatelina razplastimo na dve plasti in ga s kaplijco vročega silikona prilepimo na obroč iz stiroporja s kosmato stranjo navzven.
adventni venček Obroč ovijamo s trakom vatelina, dokler ni cel popolnoma oblečen vanj.
adventni venček

Ko je cel obroč oblečen v vatelin, pričnemo lepiti nanj majhne okrasne novoletne bunke. Najprej naredimo z nožem ali škarjami  skozi plast vatelina v obroč majhno luknjico, kanemo vanjo malo vročega silikona in vtaknemo vanjo vrat novoletne bunkice. Nekaj sekund trdno držimo, da se silikon strdi.

adventni venček

Na obroč smo nalepili vse novoletne bunke in sedaj začnemo nanj lepiti zvezde. Zvezde lahko izdelamo sami iz fimo mase, das mase ali slanega testa s pomočjo modelčkov za piškote. Po želji lahko zvezde iz das mase in slanega testa pobarvamo tudi z vodenimi barvicami, temperami ali akrilnimi barvami. Na hrbtno stran vsake zvezde kanemo kapljico vročega silikona in jo pritisnemo na obroč.

adventni venček

Ko smo na obroč nalepili vse zvezdice, zapolnimo vmesne prazne prostorčke s perlicami in biserčki. Sami smo izbrali prozorne plastične brušene perlice premera 10 mm. Venček je končan.

adventni venček

Po želji ga lahko še posprejamo z bleščicami v spreju.

adventni venček

Dodamo še svilen trak in ga obesimo na vhodna vrata za dobrodošlico gostom. Seveda pa ga lahko postavimo na okrasni krožnik, na sredo pa damo veliko svečo s štirimi stenji ali pa štiri manjše svečke, ki jih s pomočjo posebnih držal za svečke zapičimo kar v venček. Variacij je neskončno, izbiro pa prepuščamo vam.

8 KOMENTARJI

 1. Simona, bravo!
  Zelo zanimiv članek za tiste, ki izdelujejo venčke. Nisem vedel, da se da ustvarjati tudi na umetno maso.
  Članek pa bom seveda posredoval naprej!
  Res super!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj