Röyksopp (Nor) * David Morales (USA)
Sladica: Dj Zeds Z Gosti * Pure Oldies Goldies …
30. & 31. AVGUST * 20.00 @ Tobačna, Ljubljana

Potem ko je v prvih dveh izdajah postregel z eklektičnim naborom sodobnih muzik, ponudil izrazno in geografsko pester nabor domačih in mednarodnih ustvarjalcev pa tudi neglasbenih vsebin, #FUKsi – Festival urbane kulture Slovenija tudi v tretji izdaji sledi svoji začrtani poti: na zadnji počitniški vikend (30. in 31. avgust) bo z večernim block partyjem v Tobačni spet dvignil urbani utrip prestolnice z zelenim, trajnostno naravnanim povezovanjem ustvarjalnih energij na odru in pod njim.

V petek se bo v kulisi, v kakršnih sta se v New Yorku 80. let zmedila hip hop in (ware)house kultura, predstavil pionir klubske muzike in eden od favoritov slovenskega plesnega občinstva, David Morales. Z grammyjem okitenega avtorja klasik Needin You, How Do You Feel, Here I Am, Gimme Luv, In De Ghetto …, tesnega sodelavca legendarnega Frankieja Knucklesa ter ikoničnega remikserja pop in rock velikanov (Michael in Janet Jackson, Eric Clapton, INXS, Madonna, U2, Mariah Carey, Kylie, Celine, Jamiroquai idr.) bodo v Tobačni spremljali ustvarjalci priljubljenih retrohouse zabav Pure Oldies Goldies iz ljubljanske Cvetličarne.

V soboto pa bodo na svoj račun prišli ljubitelji živega muziciranja in mešanja žanrov. Po epskem zaključku lanskega #FUKsija se v Tobačno vrača nadgrajena Sladica z DJ Zedsom in gosti, ob še kakšnem nerazkritem gostu pa bosta kot glavna headlinerja festivala z Norveške priletela serijska hitmejkerja in festivalska junaka Röyksopp.

Svein in Torbjørn leta 1998 zagnala projekt Röyksopp, v katerem mešata plesno elektroniko, ambientalno in sintetično pop muziko. Svet sta navdušila s prvencem Melody A.M., ki so mu sledili še štirje odlični albumi in dve nepozabni kompilaciji (Back to Mine, Late Night Tales), lestvice in radie pa opustošila s hiti So Easy, Eple, Poor Leno, Remind Me, Sparks, Only This Moment, 49 Percent, What Else Is There, Happy Up There, The Girl and the Robot, Do it Again, Sordid Affair, Never Ever … Njuni muziki dajejo glas vrhunski pevci, kot so Robyn, Karin Dreijer (Fever Ray, The Knife), Erlend Øye (Kings of Convenience), Anneli Drecker in Susanne Sundfør … za ustvarjanje sta prejela MTV music award, nominacijo za brita in dve za grammyja, njun opus pa obdelujejo mojstri, kot so Trentemøller, Maceo Plex, Joris Voorn, Steve Angello & Sebastian Ingrosso, Boys Noize in Vitalic.

Več informacij:

Vstopnice:

EVENTIM IN PETROL: prvih 200 vstopnic: petek = 9,90€ / sobota = 14,90€

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj