Vendar pa se akne in druge nečistoče kože pojavijo pri vseh starostnih skupinah in povzročajo simptome kot so zamašeni dlačni mešički, mozolji in druga vnetja povrhnjice.

Nečistoče kože v največji meri povzroča delovanje hormonov

Med puberteto povečanje spolnih hormonov androgenov povzroči, da lojnice proizvajajo več sebuma. Odvečni sebum na površini kože ovira naravni proces luščenja odmrlih kožnih celic. Neustrezno luščenje odmrlih celic, ki jih odvečni sebum veže na površino kože, maši žleze lojnice in tvori čep v lasnem mešičku. Ker se sebum v zamašenih žlezah lojnicah kopiči pride do nastanka belih in črnih ogrcev ter mozoljev.

Pravilna in ustrezna nega kože

Ko se proces luščenja odmrlih celic normalizira, se bo pojavilo manj belih in črnih ogrcev, manjše bo tudi število zamašenih por. Aktivne sestavine v izdelkih za nego kože, kot je Licochalcone A, ki ima protivnetni učinek, so izjemne v boju proti proti mikrovnetjem. Vsebujejo jih izdelki iz linije Eucerin Dermopure.

Protibakterijska salicilna kislina povzroča komedolitičen učinek, ki zmanjša nepravilnosti in preprečuje ponovni nastanek nečistoč. Inovativna tehnologija za uravnavanje sebuma pa poskrbi za zmanjševanje njegovega ponovnega nastanka.

Eucerin® DermoPure Serum za obnovo kože
Serum z 10-odstotnim hidroksi kompleksom odmaši pore, vidno zmanjša nepravilnosti na koži in pomaga preprečevati njihov ponovni nastanek. Učinkovito deluje že po prvem nanosu in z redno uporabo kožo naredi bolj čisto in gladko.

Eucerin® DermoPure Matirni fluid
Eucerinov matirni fluid zagotavlja 8-urni učinek matiranja ter deluje proti nečistočam in odvečnemu sebumu, s čimer pomaga uravnavati stanje zahtevne kože, nagnjene k nečistočam. Vsebuje salicilno kislino, ki ima protibakterijsko in komedolitično delovanje; Licochalcon A, ki pomiri draženje in pomaga zmanjšati rdečino; matirne delce za zagotavljanje 8-urnega matiranja.

Eucerin® DermoPure Čistilni gel
Učinkovito, a nežno odstrani odvečni sebum, obenem pa s svojo formulo brez mil, ki vsebuje 6 % amfotenzidov, s kože odstrani umazanijo in ličila. Poskrbi za občutek čistosti, svežine in voljnosti.

Planet Lepote obdaruje

Nagradna igra poteka izključno na spletnem portalu, ne na mobilnih napravah. Za sodelovanje obišči www.planet-lepote.com.

PREBERITE TUDI: Akne, mozolji – kako se jih znebiti?

loading...


PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj