Njegovo smrt so potrdili včeraj iz francoske modne hiše, ki jo je ustanovil daljnega leta 1985. v ganljivi Instagram objavi so napisali, da bo Ungaro “ostal v naših spominih kot mojster senzualnosti, barv in nonšalance”.

Rojen je bil v Provansi leta 1933 družini italijanskih imigrantov se je krojaštva najprej naučil pri svojem očetu, nakar se je pri 22-ih preselil v Pariz, kjer se je učil pri Cristóbalu Balenciagi. Kmalu zatem je lansiral svojo blagovno znamko, pri čemer se je okarakteriziral za “senzualnega obsedenca”. Zaslovel je s svojimi visoko-oktanskimi, glamuroznimi dizajni, živahnimi barvami in potiski.

Med njegovimi strankami so bile tudi slavne Marisa Berenson, Jackie Kennedy in Catherine Deneuve, ki so pogosto nosile njegove kreacije. Kot njegov sodobnik, Yves Saint Laurent, je bil Ungaro med prvimi, ki so začeli ustvarjati uporabne in nosljive alternative visoki modi. Njegov imperij, ki vključuje tako modo kot tudi stanovanjsko opremo, je leta 1996 kupil Ferragamo, Ungaro pa se je 2004. upokojil.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj