Nedavna novica, da bomo naposled tudi pri nas uživali v romantično-nostalgični izkušnji gledanja filmov iz udobja lastnega avtomobila, je v javnosti požela veliko zanimanja. Sedaj je znano, da se bomo v Drive-in Kino Bežigrad, katerega glavna lokacija bo parkirišče Centra Interspar Vič, lahko prvič zapeljali že 19. maja, ko bo to edinstveno atrakcijo krstila projekcija legendarne Briljantine.

Otvoritveni dogodek bo potekal v dveh sklopih: med 15. in 18. uro se obeta brezplačen zabavni program z animacijami za otroke, ki ga bodo med drugim popestrili tudi Alenka Godec ter Nipke in X-Planet; po 20. uri pa sledi uradni del, ko bodo vročico pred filmom stopnjevali rockabilly mojstri Joe & the Rhythm Boys, plesna skupina The Artifex ter posebna gostja – prva slovenska pin-up kraljica Miss Stacey.

Drive-in kino bo v organizaciji Kina Bežigrad zaživel ob podpori partnerja projekta Centra Interspar Vič ter generalnih sponzorjev, ki so NLB, Zavarovalnica Generali, AMZS in Renault Slovenija. Ti bodo vse do konca septembra obiskovalce razvajali s številnimi presenečenji in ugodnostmi. Rezervacija vstopnic za otvoritveno projekcijo bo od 15. maja dalje mogoča na spletni strani www.kino-bezigrad.si.

Program otvoritve

Otvoritev Drive-in Kina Bežigrad, ki se bo odvila v soboto, 19. maja, bo razdeljena v dva sklopa.

Od 15. do 18. ure bo na prizorišču potekal zabavni program s prostim vstopom, ki bo v veliki meri posvečen najmlajšim obiskovalcem. Slednji bodo lahko uživali v številnih animacijah, kot so mala šola nogometa z NK Olimpijo, otroški prometni poligon, igralne konzole, risanje Chupa Chups otroških tatujev itd. Dogajanje bosta popestrila tudi Alenka Godec ob 16.00 in Nipke s svojo plesno skupino X-Planet ob 17.00.

V uradnem delu otvoritve, ki bo potekal od 20. ure dalje, pa bo prevladovalo rock’n’roll vzdušje. Vročico bodo stopnjevali rockabilly mojstri Joe & the Rhythm Boys, plesna skupina The Artifex ter posebna gostja – prva slovenska pin-up kraljica Miss Stacey. Ko pade mrak, bo vrhunec večera pripadal projekciji filmske klasike Briljantina, ki bo na sporedu ob 21.30.

O drive-in kinu Bežigrad

Ekipa Kina Bežigrad svoje poslanstvo obuditve vrhunskega kino doživetja letos nadaljuje z odprtjem prvega drive-in kina v Sloveniji. Gre za edinstveno romantično-nostalgično izkušnjo gledanja filmov iz udobja in zasebnosti lastnega avtomobila, ki smo jo kot del ameriške tradicije doslej poznali le iz filmov. Atrakcija bo zaživela ob podpori partnerja projekta Centra Interspar Vič ter generalnih sponzorjev: NLB, Zavarovalnica Generali, AMZS in Renault Slovenija.

Glavno prizorišče Drive-in Kina Bežigrad bo parkirišče Centra Interspar Vič, ki bo sprejelo približno 70 osebnih vozil. V svojevrstni atrakciji bo moč uživati do konca septembra 2018, projekcije pa bodo potekale vsak teden od četrtka do nedelje. Dnevno se bo zvrstila po ena projekcija, pričetek predvajanja pa se bo prilagajal sončnemu zahodu.

Dogajanje bo navdušilo vse generacije, saj bodo pester program sestavljale tako največje aktualne uspešnice kot tudi večne filmske klasike, za katere bodo rezervirani nostalgični nedeljski večeri. Program bo objavljen na mesečni bazi, vstopnice pa bo moč rezervirati na spletni strani www.kino-bezigrad.si. Vnaprejšnji nakup vstopnic bo omogočen na blagajni Kina Bežigrad na Linhartovi 11, hkrati bo prodaja vstopnic potekala tudi na sami lokaciji, in sicer eno uro pred pričetkom posamezne projekcije.

Cene vstopnic

Cene vstopnic za aktualne filme bodo določene po obstoječem ceniku Kina Bežigrad in se bodo obračunavale po osebi, za posamezno vozilo pa bo veljal dodatek v višini 3 EUR. Enotna cena vstopnic za filmske klasike bo znašala 4 EUR po osebi, dodatek za vozilo pa bo enak kot pri aktualnih filmih.

V primeru slabega vremena bo za odpovedano projekcijo razpisan nov termin. Imetniki vnaprej kupljenih vstopnic za aktualne filme bodo lahko izbirali med tremi možnosti: vračilo denarja, ogled filma v Kinu Bežigrad na Linhartovi 11 ali ogled filma v Drive-in Kinu Bežigrad v novem terminu. Imetniki vnaprej kupljenih vstopnic za filmske klasike se bodo lahko odločili bodisi za vračilo denarja bodisi za koriščenje vstopnic za katero koli drugo projekcijo filmskih klasik.

Ker bo Drive-in Kino Bežigrad sledil vzoru ameriških drive-in kinov iz 60. let, so organizatorji poskrbeli še za bogat spremljevalni program. Ta bo med drugim vključeval gostinsko ponudbo, postrežbo v avtomobilu in atraktivno strežbo na kotalkah. Vstop na prizorišče bo omogočen vsaj uro pred posamezno projekcijo, obiskovalci pa bodo hrano in pijačo lahko naročali tudi med samim ogledom filma.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj