… uspešnost pri delu. Raziskava, ki so jo opravili na 445 ženskah, je pokazala, da se jih zaradi debelosti skoraj polovica počuti neprimerne na svojem delovnem mestu. To pa še ni vse – 15 odstotkov jih je dejalo, da so jim skrbi zaradi njihovega telesa preprečile napredovanje.

Poleg zdravja in uspešnost na delovnem mestu pa debelost slabo vpliva tudi na vsakdanje življenje, kar je priznala vsaka peta ženska. To pa seveda ni presenetljivo, saj če nas neka zadeva konstantno obremenjuje, postane najpomembnejša v naših mislih, zato je popolnoma logično, da vpliva tudi na ostala področja življenja.

Ko so ženske preobremenjene s svojim videzom, začnejo razmišljati o sebi z vidika tretje osebe – v smislu kaj bi določen moški mislil o njih ali kaj na njih opazi neka ženska.

Tudi maja letos je raziskava, opravljena v ZDA, pokazala, da ima debelost negativen vpliv na stopnjo zaposlovanja in plačilo žensk, raziskava, opravljena na univerzi na Floridi pa je pokazala, da ženske, ki imajo več kot 11 kg več od povprečne teže žensk, zaslužijo na leto kar 14.000 ameriških dolarjev manj kot tiste z normalno telesno težo.

Nasprotno pa je podobna raziskava, opravljena v Islandiji, pokazala, da moški, ki imajo nekaj kilogramov preveč, zaslužijo več.

Torej še en razlog več, da se znebite odvečne telesne maščobe – ker pa je hujšanje lahko zelo dolgotrajen, predvsem pa naporen proces, si lahko pri njem pomagate tudi s prevejeno učinkovitimi naravnimi prehranskimi dopolnili.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj